3VOOR12/Eindhoven tipt: CocoRosie in Muziekcentrum Frits Philips 3VOOR12/Eindhoven tipt: CocoRosie in Muziekcentrum Frits Philips

A close encounter with…twee zusjes, een beatboxer en Fisher Price speeltjes

, Tekst: Patric Muris

3VOOR12/Eindhoven tipt: CocoRosie in Muziekcentrum Frits Philips

A close encounter with…twee zusjes, een beatboxer en Fisher Price speeltjes

Tekst: Patric Muris ,

Twee jaar geleden was CocoRosie voor het laatst in Eindhoven. Het concert maakte indruk door de verschijning van de zusjes, door de live geproduceerde beats en de eindeloze originaliteit samengepakt in een uniek samenspel. Met een nieuw album op zak komt CocoRosie opnieuw naar de stad die haar zo lief heeft.

A close encounter with…twee zusjes, een beatboxer en Fisher Price speeltjes

Twee jaar geleden was CocoRosie voor het laatst in Eindhoven, toen stonden ze in de grote zaal van de Effenaar. Deze keer staan de zusjes in Muziekcentrum Frits Philips dat het concept ‘A Close Encounter With…’ samen met de Effenaar organiseert. Speciaal voor dit concert zijn er genummerde stoelen waardoor er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

Dat het concert ‘seated’ is, zal de beleving van de muzikale trip die zij bieden ten goede komen. Neem plaats en laat je overrompelen door het geluid van een veelzijdig collectief dat voor het laatste album is uitgebreid met Gael Rakotondrabe, een jazz-pianist.

Sierra (Rosie) speelt ook piano, maar daarnaast speelt ze ook harp en gitaar. Haar stem, uiterst geschikt voor opera, heeft een ongekende reikwijdte en is zelden te volgen. Ze heeft de klassieke school gevolgd en is de meest serieuze van de twee. Dat blijkt uit haar voorkomen, uit haar concentratie en uit haar aandeel in de muziek.

Bianca (Coco) zingt en rapt. Ze heeft een warme stem die heel kwetsbaar klinkt, vaak zelfs als ze rapt. Bianca is stoer, ze draagt L.A. Lakers basketbalshirts over haar jeans terwijl Sierra zich graag wat klassieker kleedt. Bianca is speels en zorgt voor vermaak tijdens optredens wanneer ze speelt met haar Fisher Price dierengeluiden jukebox. Ook met een megafoon kan ze goed overweg. Het zorgt voor tegenwicht aan de serieuze noot van Rosie.

De twee zusjes zijn beiden uniek en ondanks de grote verschillen bijzonder complementair. Ieder lijkt een vrije rol te hebben terwijl duidelijk hoorbaar is dat er een goede regie op zit.

CocoRosie is op tour ter promotie van het nieuwe album Grey Oceans dat op 3 mei is uitgekomen. Volgens CocoRosie zoekt dit album nog meer de uitersten op van de verschillen tussen de muzikale kwaliteiten van beiden. Het album is anders dan voorgangers, maar lyrisch is het nog altijd. CocoRosie is een unieke live sensatie die je echt helemaal uit je dagelijkse sleur haalt, je lieflijk begeleidt en vervolgens helemaal onderste boven achter laat. Een heerlijke rit waar je graag voor in de rij staat.

3VOOR12/Eindhoven kijkt al lang uit naar de komst van CocoRosie. Na het concert kun je hier teruglezen of de zusjes ook dit maal de hoge verwachtingen hebben waargemaakt. Wij zijn vooral ook erg benieuwd of die beatboxer er weer bij is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven