Ook Dommelvallei kan fluiten naar vergunning Ook Dommelvallei kan fluiten naar vergunning

Wethouder Mittendorff doet opmerkelijke uitspraken

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Ook Dommelvallei kan fluiten naar vergunning

Wethouder Mittendorff doet opmerkelijke uitspraken

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Na het nieuws dat Zodiak in 2010 geen vergunning meer zal krijgen voor hun dance feest op het lichtplein heeft ook een volgende organisatie te horen gekregen dat er voor hen in de stad geen plaats meer is.

Wethouder Mittendorff doet opmerkelijke uitspraken

Het betreft Dommelvallei, wat jaarlijks in de parkeergarage aan ’t Eindje het techno feest PACT organiseert. Om zeker te weten dat de geruchten die op internet de ronde deden klopten, hebben we contact op genomen met de organisatie zelf. Als officiële reactie heeft Dommelvallei van de gemeente te horen gekregen dat op grond van de Visie Externe Veiligheid geen evenement in de parkeergarage georganiseerd mag worden. PACT Festival ligt aan het spoor en valt binnen 'de hoogste risicozone' (ongevallen met gevaarlijke stoffen). Een opmerkelijke reactie maar wie op internet zoekt, komt nog vele opmerkelijkere zaken tegen.

Neem nu wethouder Mittendorff, deze mevrouw houdt een weblog bij op de site van de gemeente Eindhoven. Over de vergunningen op Koninginnedag schrijft deze wethouder het volgende: ‘Gewone collegedag, maar voor de lunch zijn we al klaar. Dat komt goed uit, want ’s middags is de eerste stuurgroep Koninginnedag gepland en die kan nu doorgaan. Zowel de burgemeester als ik zitten daar vanuit het gemeentebestuur in. Ons hoofd evenementen heeft een opzet gemaakt en dat bespreken we met politie en brandweer en directeur veiligheid.’

‘Inmiddels komen ook de eerste mails binnen over de nieuwe lijn: minder dance, meer volksfeest. Sommige reacties erg positief, andere vinden dat wat we in Eindhoven hebben opgebouwd door ‘de politiek’ helemaal om zeep wordt geholpen. Want het ging toch altijd zonder wanklank. Nou, zeer zeker niet. Ik heb het alleen van horen zeggen, maar het schijnt zeker niet zonder wanklank te zijn geweest. Ik ben dus blij met ons nieuwe evenementenbeleid waarmee we veel beter kunnen sturen en zorgen dat het leuk en veilig blijft. Iets minder mensen misschien, maar dan hoeven we niet meer op de radio om te laten roepen dat Eindhoven vol is.’

Deze wethouder, u leest het goed, heeft het dus van horen zeggen dat het niet zonder wanklank is verlopen. Hier zullen betrokken organisaties blij mee zijn. Ook het laatste commentaar spreekt boekdelen er hoeft dan op de radio niet meer worden omgeroepen dat Eindhoven vol is. Dit geeft voldoende aan in wat voor een soort stad we wonen. Amsterdam is al jaren vol tijdens Koninginnedag maar daar lijken ze eerder trots te zijn op een dergelijk radiobericht dan dat ze besluiten om maar willekeurig evenementen te schrappen. Voor de betrokken organisaties is het ondertussen extra zuur want de datum komt snel dichterbij en andere opties lijken er nauwelijks te zijn.

Helemaal opmerkelijk is dat Mevrouw Mittendorff cultuur in haar portefeuille heeft zitten als wethouder. Met het huidige beleid heeft ze twee non-profit organisaties draaiende op vrijwilligers in hun hemd gezet. Andere commerciëlere organisaties, die even goed voor drukte zorgen op deze dag, krijgen naar alle waarschijnlijkheid wel een vergunning. In de toekomst zal deze portefeuille overigens door iemand anders moeten worden beheerd, want begin dit jaar besloot de CDA politica na de verkiezingen van 3 maart niet meer terug te keren in de lokale politiek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven