Kort nieuwsbulletin

3VOOR12/Eindhoven houdt je op de hoogte

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Extra! Extra! Lees hier alles over de laatste nieuwsfeitjes omtrent muzikaal Eindhoven.

3VOOR12/Eindhoven houdt je op de hoogte

BROKE
Na een stilte van enkele maanden neemt Broke vrijdag 26 maart eindelijk weer bezit van het Stroomhuis. De kelder staat komende editie in het teken van house en techno uit je moerstijd. Deejays Robob, Freddy (a.k.a. Ol’Dirty Bressers) & Nick (a.k.a. Kennedy) kennen we allemaal van ‘vruuger’. Toen house nog met een dikke 'oomph' onder de naald kraakte en Eindhoven twee schitterende platenzaken herbergden; Bullit en Rare records. Helaas moet Eindhoven het tegenwoordig zonder vinyl doen, maar de gasten die toen achter de toonbank stonden, are still going strong en staan de 26e bij Broke achter de decks. Verwacht geen classics revue, maar tijdloze, warme en diepe grooves waarbij de geur van Detroit en Chicago nooit ver weg is.

Bovenin staat de nieuwe garde te trappelen en die doen het tegenwoordig met linksdraaiende bottom heavy beats waar met dikke druipers SOUL overheen geschreven staat. Dish (Broke), Jameszoo (Cloack) en de boys van Moovment ‘rockin’ it..’. Achterin kunnen de ladies hun fine ass shaken op raw disco, afro, funk en soul met mystery man Cornki (Rush Hour) en Ari Daily (Broke) behind the wheels.

EERSTE TWITTERFEEST VAN NEDERLAND IN DE EFFENAAR
Vrijdag 2 april zal in de Effenaar in Eindhoven het eerste Twitter feest gehouden worden. Op de feest wat geheel tot stand is gekomen door Twitterend Nederland staat o.a. BlackboxRed. Dit experimentele duo uit het noorden van ons land is gekozen d.m.v. stemmen. Voor meer informatie omtrent dit Twitter feest verwijzen we je door naar........Twitter.

KONINGINNEDAG
Ook de uitbaters van het Stratumseind spelen vanaf afgelopen week een rol in de Koninginnedag soap. De gemeente heeft onlangs besloten dat ook zij hun feest moeten aanpassen op 30 april. De combinatie van tappunten buiten op straat en het grote dj podium hoog in de lucht mag dit jaar niet. Dommelvallei heeft ondertussen een alternatieve locatie toegewezen gekregen. De fietstunneltjes die de stad met Woensel verbinden mogen dit jaar het decor zijn voor het PACT feest.

Het Antilliaanse gezelschap dat de plaats van Zodiak zou innemen op het Lichtplein heeft bedankt voor de eer. Het plein zou te groot en kil zijn voor de hun festiviteiten en ze keren nu terug naar hun locatie op de Woenselse markt ver buiten het centrum. De gemeente is nu opzoek naar een alternatief waarbij de voorkeur uitgaat naar een jazzorganisatie die op zeer korte termijn iets op poten wil zetten. De kans dat dit gaat lukken is zo kort voor de datum natuurlijk erg klein. Een mogelijkheid was een 60’s en 70’s rock ’n roll podium maar hier zitten de kroegen op het Wilhelminaplein niet op te wachten. Dit plein heeft al jaren een eigen rock ’n roll podium en zit niet te wachten op concurrentie van een door de gemeente geïnitieerd podium. In een schriftelijke reactie laat men weten nooit geluidsoverlast te hebben ondervonden van het Lichtplein tent tijde van Zodiak en betreurt de gang van zaken. De kans dat er nu helemaal niets te doen is op dit plein is dus aanzienlijk.