Eerste namen mei editie club 3VOOR12/Eindhoven bekend

Chillin’ cheesy fatboy tunes en melancholische Indierock op de vrijdagavond

Tekst: Patric Muris ,

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat Dearworld, Bird en Suimasen de lat van onze clubavond zo ontzettend hoog legden. Het bezoekersaantal en de reacties zorgden ervoor dat een vervolg onvermijdelijk zou zijn. Ergste hoofdbreker: hoe kunnen we het niveau opnieuw zo hoog krijgen?

Chillin’ cheesy fatboy tunes en melancholische Indierock op de vrijdagavond

De clubavond van 3VOOR12/Eindhoven is een showcase met als voornaamste doel nieuw talent voorstellen. De een is wat meer bekend dan de ander, maar het bieden van een hoofdpodium in eigen stad is altijd het hoogste goed. De twee eerste namen hebben al aardig wat exposure gehad bij diverse media. Enkele overeenkomsten: beiden waren al eens te gast in ons radioprogramma en dat van Cultuurbarbaren, een programma van Stadsradio Helmond. Een andere belangrijke overeenkomst: beiden hebben een eerste EP uitgebracht. De levenscyclus van beide bands bevindt zich dus nagenoeg in eenzelfde stadium. We stellen voor:

Hangover Sunday: de allereerste naam die vorige week al in ons radioprogramma werd genoemd.De jongens uit Helmond waren vorig jaar al eens te gast toen we hun EP voorstelden: Fire.De gelijknamige single is regelmatig te horen in ons programma op EFM en catchy as hell. Wat direct opviel bij de release van Fire, is de DVD die ze er bij hebben gestopt. Daarop staan enkele videoclips waaronder die van Fire. Hangover Sunday bestaat uit een aantal bijzonder aardige gasten die creatief zijn in een heel audiovisueel spectrum. Dat ze het serieus aanpakken, blijkt uit alles. Luister naar de EP op hun MySpace en ontdek waarom hun muziek wordt omschreven als ‘chillin’ cheesy fatboy tunes’. Geïnspireerd door Bell X1, Radiohead en heel wat post punk bands uit de jaren 80 maken zij licht verteerbare rockmuziek met heerlijke riffs en gemakkelijk herkenbare zanglijnen.

Fahrenheit Twins: een naam die staat voor een duo dat ook als kwartet opereert. Sander en Teun speelden al eens een ingetogen miniset tijdens 3VOOR12/Eindhoven radio op EFM. Toen lieten ze als duo zien dat de uitgepakte versies van hun nummers ook erg mooi zijn. Op 7 mei komen ze met de gehele band. Het wordt dan dus wat steviger zonder dat de kwetsbaarheid verloren gaat. Fahrenheit Twins hebben in het eerste levensjaar van de band al heel wat hoogtepunten beleefd: zowel de lokale media als 3FM hadden de Indie Rockband al snel opgepikt. De reacties zijn overal erg positief. De leukste quotes van diverse BN’ers als ook die van onze redactie vind je terug op de MySpace van de band. Daar kun je ook hun EP ‘Your Moment In The Sun’ beluisteren. Fahrenheit Twins stoppen het singer-songwriter vakmanschap in bandformaat.

De eerste twee namen van onze clubavond komen uit de buurt. Net als vorige edities hebben we ook nu weer een leuke import in gedachte. Op het moment van uitnodiging komen ze zelfs van heel ver: Austin, Texas waar deze Haagse band op SXSW heeft gespeeld. Maar er is meer. Meer om nog bekend te maken. Houd onze site dus in de gaten!