Creatieve allegaartjes op Podium voor Onaffe Zaken Creatieve allegaartjes op Podium voor Onaffe Zaken

Voorlopig laatste editie in Plaza Futura

, tekst: Tijs Dijstelbloem

Creatieve allegaartjes op Podium voor Onaffe Zaken

Voorlopig laatste editie in Plaza Futura

tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Je ziet overal dingen die niet af zijn. Gebouwen staan in de steigers, er wordt gewerkt aan de weg, het brood moet nog rijzen en je kind is nog lang niet uitgegroeid. Als je er de tijd voor neemt, kun je al deze zaken zien groeien tot het uiteindelijk klaar is. Bij kunst ligt dat vaak anders. Kunstwerken groeien natuurlijk ook: schilderijen met een eerste streep en muziek met een eerste noot. Echter altijd alleen te zien of horen door de maker. Deze keer niet. Iedereen is welkom bij Podium voor Onaffe zaken.

Voorlopig laatste editie in Plaza Futura

Vrijdag 5 maart om 20:00 zal de Plaza Futura wederom het toneel zijn van Podium voor Onaffe Zaken. De Plaza zet de deuren wagenwijd open voor onaf, maar niet te missen materiaal van creatieve professionals. Een ogenschijnlijk allegaartje van halffabricaten, verbluffende samenwerkingsverbanden en geniale hersenspinsels. Liefdevol weggedragen van creatieve rommelzolders en vezel voor vezel losgeweekt uit cultkelders.

DUBBELDANS | Volop dans! Het Roode Kruys Producties neemt je met ‘Wo bin ich? #2’ op ontroerende wijze mee in het leven van een jonge vrouw met een fysieke beperking, in al haar kwetsbaarheid, zonder verlies van haar waardigheid. Karolien Verlinden & Ans Kanen bevinden zich op hun beurt in ‘Mammoeten in de vallei’ in een biotoop waar (heel) andere regels en waarheden gelden dan normaal. We zien de meest onnozele handelingen verricht met uiterste precisie, onbegrijpelijke nonchalance of juist vol overgave. Maar in hoeverre zijn deze gewoontes onzinnig?


DE VLOER OP* | Met slechts een enkele aanwijzing –dus zonder scenario of tekst- betreden Martijn Bouwman, Steye van Dam, Danja Venekamp, Lis de Kort, Barbara Knapper, Marcel Roelfsema en Willem Schouten de arena. Improvisatie dus: soms ernstig, dan weer hilarisch, maar altijd verrassend. * Naar het gelijknamige televisieprogramma.

FEMKE & LIEVE | Actrice Femke Klinkenbijl en theatermaker Lieve van Tuijl zingen al samen sinds zij afstudeerden aan de Academie voor Drama. Tijdens muzikaal programma ‘Deere John’ wordt het duo begeleid door het gouden trio Rene van Mierlo (gitaar), Harmen de Bresser (contrabas) en Ruud van Bree (slagwerk). Leun achterover en laat je meevoeren op deze muzikale reis!

BROET KORTFILM | Broet is een filmplatform voor jong en oud talent op Strijp-S! Voor Plaza Futura vertoont Broet de kortfilm ‘Storm’, over een oude man, die weinig zin meer in het leven heeft, tot zijn nieuwe schoonmaakster hem op een dag inspireert om zijn oude hobby's op te pakken. ‘Storm’ draaide op het Nederlands Filmfestival 2008. Regisseuse Ymke Kleijn geeft direct na de film tekst en uitleg.

LONG CONVERSATIONS & THE CLOSET ORCHESTRA | Indiepop vol Folk invloeden van een singer-songwriter en zijn onduidelijke bezetting. De band rond frontman Olaf Caarls was finalist van de Grote prijs Van Nederland en nam een verrassend debuutalbum over treinen, bussen en andere vervoermiddelen op.

HUNTING THE ROBOT | Indie, experimental en elektronica – deze rockband uit Eindhoven heeft slechts een gemiddelde leeftijd van 16 jaar! Deze jongens hebben in korte tijd al heel wat bereikt: support act voor de Infadels, twee keer headliner in de Effenaar en winnaar van Popsport 2009. Hunting The Robot wil alle muzikale grenzen verleggen! Klinkt als Bloc Party, Radiohead en Foals, maar dan anders!

KUNST EN DJ's | Veelbelovend beeldend kunstenaar Wolf Aartsen werkt aan een nieuw gezicht voor het café onder de titel 'KLYPRRKT'. Een experimenteel werkproces dat stopt als de deuren opengaan. Ondertussen hoor je de beste platen uit de koffer van onze eigen popjournalist/radiomaker Patric en dj Koen van Hees. Met de nadruk op bekend alternatief en te gewaagd voor de gevestigde orde.

Kijk voor het gehele programma op de website van Plaza Futura.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven