België - Nederland clash in Eindwerpen en Anthoven België - Nederland clash in Eindwerpen en Anthoven

Thuisblijvers kunnen concerten live volgen via Internet

, Tekst: Patric Muris

België - Nederland clash in Eindwerpen en Anthoven

Thuisblijvers kunnen concerten live volgen via Internet

Tekst: Patric Muris ,

Kunstcentrum Artspace Flipside uit Eindhoven en kledingzaak Fish & Chips uit Antwerpen hebben een uitwisselingsprogramma opgezet. Zowel in Eindhoven als in Antwerpen spelen op diverse data drie bands op locatie. Naast muziek zijn er ook tentoonstellingen van lokale kunstenaars. Het is een uitwisseling tussen twee steden waarbij niet laag wordt ingezet.

Thuisblijvers kunnen concerten live volgen via Internet

Artspace Flipside programmeert al jaren muziek met een scherp randje. Ongewone namen die kunnen verrassen. Met bands als Catacombo en The Gonks uit Antwerpen is het ook nu niet anders.
Catacombo noemt zichzelf, ten tijde van 1999 – 2005, de enige echte Garage band uit Antwerpen. In september 2005 deed de band mee met een bandwedstrijd in een invloedrijk radioprogramma. In die strijd zou bepaald worden wie de beste Garage band van België is. Catacombo won wat naar eigen zeggen 333 weken heeft gekost om dat te bereiken.
Niet toevallig eindigde een andere naam die deel neemt aan het uitwisselingsprogramma op de tweede plek: The Gonks.

Ook The Gonks hebben een sterk verouderde MySpace waar niets van gebruikt mag worden voor verdere promotie. Dat doen we dan ook maar niet. Achter de bandnaam staan de letters R.I.P. oftewel The Gonks zijn niet meer. Is er 12 maart dan een wederopstanding op vreemde bodem? Luister voor een eerste indruk van de nostalgisch klinkende Soul en Garage naar de nummers op hun MySpace. Of laat je verrassen in Artspace Flipside. Derde Belgische naam op het affiche is: Tic Toe Topic.

Of de ruilmiddelen van Fish & Chips gelijk zijn aan die van Flipside zal nog moeten blijken. Eindhoven heeft met Woody & Paul, The Risque en Suimasen een zware delegatie afgevaardigd. Woody & Paul hebben afgelopen zaterdag de aftrap gedaan in een van de meest trendzettende kledingzaken van Antwerpen. Normaal draaien resident dj’s op de bovenverdieping van Fish and Chips, maar nu was het de beurt aan Dj Mark Trash en ACG Vianen. Ook aankomende weekenden zullen diverse dj’s hun plek achter de dj booth innemen. Op 20 maart zal Suimasen overdag de jurkjes in de kledingzaak laten wapperen om vervolgens ’s avonds, samen met The Risque, Bar Mondial plat te spelen.

Het programma is op meerdere data in maart dagvullend. Alle tentoonstellingen en concerten zijn gratis. Bezoekers kunnen zelf bepalen wat ze willen zien, maar kunnen er ook voor kiezen om thuis te blijven zonder iets te hoeven missen; alle concertregistraties in Artspace Flipside zijn live te volgen via Citytv.

Kijk voor meer informatie over het totale programma op de website van Artspace Flipside. Informatie over live uitzending van de concerten is te vinden op de website van Citytv.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven