Winnaar Kunstbende 2010 samen met Eindhovense runner up in PopEi Winnaar Kunstbende 2010 samen met Eindhovense runner up in PopEi

Uitnodiging Billy Connected geaccepteerd door Hunting The Robot

, Tekst: Patric Muris

Winnaar Kunstbende 2010 samen met Eindhovense runner up in PopEi

Uitnodiging Billy Connected geaccepteerd door Hunting The Robot

Tekst: Patric Muris ,

Op 18 april werd de winnaar van Kunstbende 2010 omschreven als een muzikale droom. Wij dachten toen dat de jury het had over Hunting The Robot dat bij hun instrumentele nummer La Vie D’un Jour eenzelfde beeld omroept. Het was echter Billy Connected (Siamese Twins) dat de hoogste podiumplek won. Wat volgde was een uitnodiging aan Hunting The Robot om samen op te treden.

Uitnodiging Billy Connected geaccepteerd door Hunting The Robot

Een halve minuut, misschien iets meer, had de winnaar om het publiek toe te spreken en te reageren op hun winst. Die tijd gebruikte de band uit Gelderland om Hunting The Robot uit te nodigen om een keer samen te spelen. Sportiviteit alom bij de Kunstbende deelnemers, want Elvin (zanger Hunting The Robot) vertelde in 3VOOR12/Eindhoven radio, net nadat de finale had plaatsgevonden, dat Billy Connected (Siamese Twins) een terechte winnaar is. “Hun nummers zitten echt goed in elkaar” bekende hij live in de uitzending.

PopEi reageerde alert en heeft beide bands uitgenodigd om in hun poppodium te komen spelen. Aankomende vrijdag, 11 juni 2010, staan ze daar al, op Strijp-S. Het wordt een avond met alternatieve rock en veel elektronische invloeden. Voor Hunting The Robot was het instrumentele La Vie D’un Jour een experiment, of dat ook geldt voor de enige nummers van Billy Connected Siamese Twins die nu bekend zijn, zal moeten blijken.

Van Hunting The Robot zijn inmiddels al een aantal singles verschenen, maar van Billy Connected (Siamese Twins) is nog niet zoveel bekend. Er staan twee nummers op hun MySpace die beiden eenzelfde lang uitgerekte, haast psychedelische, opbouw hebben. De soundscapes waar de Kunstbende jury het over had zijn duidelijk terug te horen, evenals de overeenkomst en de wederzijdse liefde met de muzikale droom uit Eindhoven. Niet als rivalen, maar als liefhebbers staan beiden, niet tegenover elkaar, maar met elkaar op het podium van PopEi.

Zaal open: 22.00 uur. Entree: gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven