Demonica bezorgt LAKEI wereldprimeur Demonica bezorgt LAKEI wereldprimeur

Nieuwe metal muziek voor het eerst in Helmond

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Demonica bezorgt LAKEI wereldprimeur

Nieuwe metal muziek voor het eerst in Helmond

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Het komt niet vaak voor dat een band uitgerekend Helmond uitkiest om zich voor het eerst te presenteren aan de wereld. Het onlangs gerestaureerde/ heropende poppodium LAKEI heeft een primeur op metalgebied weten te strikken en 3VOOR12/Eindhoven stelt de nieuwe band aan je voor.

Nieuwe metal muziek voor het eerst in Helmond

Poppodium LAKEI in Helmond heeft de eer om het allereerste optreden ooit van het Amerikaans/Deense gezelschap Demonica te presenteren. Demonica staat 6 augustus voor het eerst op de planken.

Demonica is het nieuwste project van de Deense riff-meester Hank Shermann. De man die verantwoordelijk was voor alle weergaloze breaks, hooks en solo's bij Mercyful Fate. Ter zijde gestaan door onder andere Craig Locicero (Forbidden) geeft Shermann met Demonica flink gas: deze band beloofd vele malen heavier te zijn dan al het andere wat de man in het verleden reeds gedaan heeft. Een andere troef van de band is zanger Klaus Hyr; een man met naar het schijnt een geweldige strot en dito bereik.

Het debuutalbum 'Demonstrous' - wat op 8 juni wereldwijd verschijnt - zit met name in de hoek van Slayer, Sepultura maar dan doorspekt met die typische Bay Area-thrash. Voer voor de geoefende nekspieren dus. Poppodium LAKEI is gelegen aan de Molenstraat 123 te Helmond.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven