Zolderkamerwerk en studioproducties Zolderkamerwerk en studioproducties

Floor Hofman neemt nieuwe liedjes op

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Zolderkamerwerk en studioproducties

Floor Hofman neemt nieuwe liedjes op

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Sommige artiesten moet je een beetje in de gaten houden. Zo maakte de Effenaar tijdens onze laatste clubavond kennis met Floor Hofman: een piepjonge charmante singer-songwriter. In februari doet ze mee met de Kunstbende Broeikas in de Dynamo en in de aanloop hier naartoe heeft ze drie nieuwe liedjes op haar Hyves pagina gezet. We gingen ze eens beluisteren……

Floor Hofman neemt nieuwe liedjes op

Tijdens de vorige editie van Club 3VOOR12/Eindhoven kon je in de foyer kennis maken met singer-songwriter Floor Hofman. Het was een optreden dat een beetje op het laatste moment to stand was gekomen, waardoor Floor niet op de flyer terecht was gekomen. De verrassing was dan ook des te groter voor het aanwezige publiek in de foyer dat ademloos zat te luisteren naar de verrichtingen van deze pas 14-jarige dame.

Spijt dat je het toen gemist hebt en nieuwsgierig geworden? Dan tref je het. Floor heeft sinds deze week drie nieuwe tracks die je kan beluisteren op haar Hyves pagina. De vorige nummers hebben veel positieve reacties gekregen en ook de nieuwe songs gaan het vast en zeker goed doen. ‘My Roof’ laat het geluid horen zoals we dat van haar kennen uit de Effenaar; ingetogen mooi en rustig bijgestaan door een subtiele gitaarpartij. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik ‘My Funny Valentine’ hoorde.

Ondersteund door een piano en drumpartij en een heuse trompetsolo zingt ze als een volleerde jazz zangeres haar partij in. Uit welk blik ze plots deze muzikanten getrokken heeft weet ik niet, maar het klinkt fijn. Het doet misschien denken aan lichte jazzmuziek zoals je die kent van populaire artiesten als Norah Jones, maar als je 14 bent, je eigen teksten schrijft, jezelf begeleidt op gitaar en zo verdomd volwassen en goed klinkt dan is het helemaal geen schande als die vergelijking wordt gemaakt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven