Your Moment In The Sun maakt nieuwgierig Your Moment In The Sun maakt nieuwgierig

Cd recensie van EP Fahrenheit Twins

, Tekst: Sanne Reiniers

Your Moment In The Sun maakt nieuwgierig

Cd recensie van EP Fahrenheit Twins

Tekst: Sanne Reiniers ,

Het gaat goed met de Eindhovense Fahrenheit Twins. Erg goed. Zo waren ze al te horen bij Rob Stenders op 3FM, al te zien op Omroep Brabant en kwamen ze uiteraard ook al langs bij ons in de radiostudio van EFM. Een recensie van de EP ‘Your Moment in the Sun’ kon natuurlijk niet uitblijven.

Cd recensie van EP Fahrenheit Twins

De zes tracks tellende EP is geproduceerd door Jonas Filtenborg (o.a. van Beef!, Brainpower en Candy Dulfer op zijn naam) en gemasterd door Darius van Helfteren (met o.a. Bertolf, Daily Bread en Ellen ten Damme). Dat belooft wat. Ook de cd zelf ziet er prachtig uit en het is duidelijk dat de mannen het professioneel aanpakken.

Openingsnummer ‘Weapons' bewijst dit nogmaals. Het eerste nummer laat een volle sound horen, een goede productie en weet mij direct te pakken. Fahrenheit Twins maakt indie-rock met een beladen melancholische ondertoon. Helaas kakt de EP na het openingsnummer wat in. De twee nummers die daarop volgen weten mij simpelweg niet te verrassen. Gelukkig maakt ‘O Captain’ dit weer goed: de pakkende melodie zorgt ervoor dat deze song een uiterst geschikte single zou kunnen worden. Het daaropvolgende ‘A Circle in the Sand’ klinkt samen met ‘O Captain’ gedurfder en spannender. De mannen weten op deze beide nummers hun potentie en muzikaliteit te laten horen. Het is jammer dat de overige drie nummers dit niveau niet halen.

‘Your Moment in the Sun’ is een mooie, melancholische EP geworden. De nummers maken nieuwsgierig naar meer werk van deze heren. Hopelijk komt er binnenkort een full length aan waarmee de mannen nog meer het experiment op durven te zoeken, waardoor het allemaal net wat spannender klinkt.

Dus laat dat album maar komen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven