Niet te missen: ons radioprogramma! Niet te missen: ons radioprogramma!

Eigenzinnige radio met een leuk format, gezellige gasten en de mooiste live muziek uit eigen stad

, Tekst: Patric Muris

Niet te missen: ons radioprogramma!

Eigenzinnige radio met een leuk format, gezellige gasten en de mooiste live muziek uit eigen stad

Tekst: Patric Muris ,

Als je als radioprogramma alle vrijheid krijgt van een zendermanager kun je leuke dingen doen. En dat laten we dan ook niet na. Tijdens 3VOOR12/Eindhoven radio op EFM hoor je wekelijks de nieuwste muziek uit eigen stad, maar ook ver daarbuiten. Vaak voor het eerst en zo nu en dan ook live. We hebben al een aardige ‘wall of fame’ die de komende weken verder wordt aangevuld.

Eigenzinnige radio met een leuk format, gezellige gasten en de mooiste live muziek uit eigen stad

Voornamelijk de mini-concerten die tijdens ons radioprogramma hebben plaatsgevonden, zijn erg bijzonder te noemen. In het artikel ‘De mooiste muziekmomenten in Eindhoven van 2009’ kon je al lezen dat de optredens van twee bands uit Eindhoven tot favoriete muziekmomenten van 2009 behoren. In het geval van Bird was het kippenvel, de live beats van Wax ’n Wane zorgden voor liefhebbende stuiptrekkingen en de unieke akoestische sessie van Hunting The Robot is zelfs op beeld vastgelegd toen ze te gast waren. Hetzelfde geldt voor de cover van Poker Face door Press Play. Fahren Heit Twins speelde Bob Dylans ‘All Along The Watch Tower’ speciaal voor ons. Maar dan de Jimi Hendrix versie, uiteraard. “Die is eigenlijk alleen voor thuis” kregen we te horen, maar daar namen wij geen genoegen mee. Ze gingen helemaal op in de afsluiter van de show waardoor wij niet anders konden dan het 21.00uur nieuws uit te stellen. Iets wat eigenlijk niet kan, gebeurt toch. De magie is vaak te horen. Live. En soms achteraf op gemaakte video opnames.

Er is veel ruimte voor improvisatie en er zijn regelmatig unieke primeurs, maar er is ook een format waar we ons heel behoorlijk aan houden. Zo hoor je wekelijks het beste op muzikaal gebied uit agenda van Eindhoven. Een alternatieve uitloper op de radio zou je kunnen stellen. Er zit altijd wel iets bij dat ons meer dan boeit en daar staan we dan iets langer bij stil. Verbaal, maar ook muzikaal. Zo hopen wij luisteraars iets nieuws te laten ontdekken. Iets dat ze volgens ons niet mogen missen. Dezelfde behoefte voelen we regelmatig bij het draaien van muziek die op geen enkel nationaal radiostation te horen is.

Ook ‘het lokaal talent’ waarin jonge, nieuwe muzikanten uit Eindhoven de kans krijgen gehoord te worden, is een vast item. De oproep aan deze artiesten blijft onverminderd: stuur een mail naar info@3voor12ehv.nl als je jouw demo naar een van de presentatoren wil sturen. De meest opvallende demo die onlangs is binnengekomen, is die van een 16-jarige beatmaker uit Eindhoven. Na zijn tentamens komt hij bij ons langs voor de primeur van zijn nieuwste nummer. Als je vaste luisteraar bent, heb je de promo al kunnen horen.

Soms zijn er specials in ons radioprogramma. Zoals deze maand waarin we vooruitblikken op onze aanstaande clubavond: we stellen de bands verder voor, draaien hun muziek en soms nodigen we ze uit. Eind vorig jaar hebben we twee uur volledig besteed aan de mooiste muziekmomenten van 2009 met live opnames en terugkijken aan de hand van de artikelen op onze site. Ook het aftellen naar Popronde was erg leuk, omdat de gehele Popronde cd voorbij is gekomen waardoor onbekend een klein beetje minder onbemind wordt.

Wat kun je op korte termijn verwachten tijdens onze uitzendingen:

- Maandag 25 januari 19.00 uur: akoestisch optreden van Robin Borneman, frontman van Dearworld. Je weet wel, die band die onze volgende clubavond gaat openen.

- Maandag 1 februari 19.00uur – 21.00uur: laatste uitzending voor de clubavond! Alle bands komen nogmaals voorbij inclusief de nummers die wij het hardst meezingen op 5 februari.

- Maandag 8 februari 19.00 uur: Hunting The Robot live. Dit keer niet akoestisch, maar full throttle. Wie zet in? Halen ze opnieuw de eerste plek van mooiste muziekmomenten aan het einde van het jaar? Luister en stem mee. Dat kan overigens ook live, want sinds kort kan er gesmst worden tijdens de uitzending. Wij reageren altijd!

3VOOR12/Eindhoven radio is iedere maandag te horen op EFM van 19.00 – 21.00 uur. Luister online of in Eindhoven en omgeving via de ether.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven