Liftid overtuigt met wapenfeit Liftid overtuigt met wapenfeit

Cd recensie van EP 'Our Choice Of Weapon'

, Tekst: Sanne Reiniers

Liftid overtuigt met wapenfeit

Cd recensie van EP 'Our Choice Of Weapon'

Tekst: Sanne Reiniers ,

Helemaal officieel komen ze niet uit Eindhoven, maar wat maakt het uit als de helft er wel gewoon woont? LIFTID wist vanuit Roermond ook al de radiostudio te bezoeken tijdens onze radioshow op EFM, dus dat EP’tje mogen wij dan ook wel even keuren.

Cd recensie van EP 'Our Choice Of Weapon'

De heren van LIFTID zijn weer terug van weg geweest. Na een rustperiode van twee jaar zijn de vier mannen terug met een nieuwe sound. Resultaat van deze nieuwe sound is deze EP: ‘Our Choice of Weapon’.

Voorheen werd de sound van LIFTID veelal omschreven als ‘dansbare metal’, maar dat is nu dus wel anders. De sound van LIFTID is een stuk serieuzer geworden. De metalelementen zijn gebleven, maar van de ‘happy’ metal die ze voorheen maakte is niets overgebleven. En dat is maar goed ook. De vrolijke elementen hebben plaats gemaakt voor catchy refreintjes en spannende melodielijnen waar menig rocker ook ontzettend blij van wordt. De vier mannen weten met deze EP dan ook een breder publiek aan te boren.

Het is de afwisseling die deze EP erg interessant maakt. De agressiviteit die we gewend zijn van metal wordt afgewisseld met pakkende riffs en refreintjes die het meebrullen waard zijn. De ‘cleane’ stukjes kennen geen kleffe sound, waardoor de spannende rock die de mannen laten horen fier overeind blijft in de refreinen. Daarnaast is de productie ook van zeer hoge kwaliteit, waardoor de nummers alleen maar beter tot hun recht komen. Na vier nummers die bij elkaar slechts 12,5 minuut duren is de pret alweer voorbij. Dat ik dat erg jammer vind is natuurlijk alleen maar een goed teken. Dus mannen, wanneer komt die full length?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven