Legendarisch hiphoptrio Run D.M.C. treedt op in Helmond

Wat staat ons in 2010 allemaal nog meer te wachten?

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Het nieuwe jaar is begonnen. Tijd voor een vooruitblik op de muzikale kalender door onze hoofdredacteur.

Wat staat ons in 2010 allemaal nog meer te wachten?

Als hoofdredacteur van 3VOOR12/Eindhoven ben je altijd in de weer met het wel en wee van de website. Zijn er wel genoeg artikelen is het aanbod wel divers genoeg en hoe staat het met de kwaliteit? Ik kan met een tevreden gevoel terugkijken op 2009, in mijn ogen het jaar waarin we als lokale afdeling een flinke stap voorwaarts hebben gezet. Er zijn zelfs records gebroken, zo was er net na de zomer een periode waarin buitengewoon veel mensen een bezoek brachten aan onze website en de artikelen in hoog tempo elkaar opvolgden, iets waar we trots op mogen zijn. Waar ik als hoofdredacteur ook blij mee ben is de wedergeboorte van de clubavond in de Effenaar en ons wekelijkse radioprogramma op de maandag tussen 19:00 en 21:00 op Efm, de zender voor Eindhoven.

Toch kan het altijd beter, ik wil daarom dan ook van de gelegenheid gebruik maken om iedereen die de muziekscene in Eindhoven een warm hart toedraagt en zijn of haar steentje wil bijdragen aan onze, vrijwillige, organisatie van harte uitnodigen een mailtje te sturen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan binnen 3VOOR12/Eindhoven; van promotiewerk tot schrijver en van fotograaf tot het meehelpen opzetten van projecten. Maar niet alleen de Eindhovense muziekscene willen we in kaart brengen. Het rebelse buurjongetje Helmond, dik 88000 inwoners, is een spiksplinternieuw poppodium rijker: Lakei Helmond. En geloof het of niet maar zondag 10 januari staat hier niemand minder dan Run D.M.C. Helaas is 3VOOR12/Eindhoven er niet bij, maar we hopen in de toekomst enthousiaste Helmonders te vinden die hun stad op de 3VOOR12 kaart willen zetten.

Wie de Eindhovense muziekkalender van 2010 bekijkt ziet dat er voor 3VOOR12/Eindhoven genoeg werk te doen is dit jaar. Ik heb vast een kleine selectie gemaakt van wat je allemaal kan verwachten dit jaar. Laten we eens klein beginnen en de TACLive avond eens onder de loep nemen. Deze knusse, laagdrempelige muziekavond wordt met enige regelmaat het hele jaar door gehouden in het TAC gebouw aan de Vonderweg. 24 januari kun je Savage Republic beluisteren uit LA en ik heb me laten vertellen dat deze punk/ new wave act meer dan de moeite waard is. Een iets groter evenement begin februari is Awakenings. Alweer voor de derde keer strijkt monumental neer in het Klokgebouw en net als voorgaande jaren is de line up voorzien van flinke Eindhovense inbreng. Vol trots staan er enkele namen op het affiche die je normaal gezien alleen op Dommelvallei feestjes ziet maar nu tussen de ‘grote jongens’ geprogrammeerd staan.

Na het verdwijnen van Plan- 2 is het voor een aantal organisaties zoeken naar onderdak. Het lijkt erop dat het de heren van Ouderwetsch het gelukt is om Area 51 op de kaart te zetten als feestlocatie. In 2010 kunnen we van hun evenals van Oh great…., samen verantwoordelijk voor het legendarische Circus Trix Koninginnenacht feest, weer een aantal feesten verwachten. Grote broer Extrema pakt natuurlijk weer uit in de zomer en net als ieder jaar zal de redactie hier live verslag van doen. Ook het STRP festival keert na een lange radiostilte weer terug dit najaar met een spetterende line up zoals je van ze gewend bent. De namen van diverse artiesten zoemen al rond maar er is helaas nog niets bevestigd. Afgelopen jaar werkten we tijdens dit event samen met de landelijke VPRO en kon iedereen alles bijhouden d.m.v. een heuse festivalsite; wellicht zal dit ook dit jaar weer gaan gebeuren. Later in het jaar kunnen de rock ’n roll fans zich ook weer opmaken voor een Speedrock meeting onder leiding van Peter Pan in het Klokgebouw.

En dan hebben we natuurlijk nog de Effenaar, wie nu naar de agenda kijkt ziet dat deze nog akelig leeg is. Nu is dit niet iets om ons zorgen om te maken, januari is eigenlijk altijd een rustige maand en in februari strooit carnaval roet in het eten. Waar we je wel alvast op willen wijzen is een concert van Chuck Regan, ex -Hot water Music. Folk liefhebbers kunnen hun lol niet op, want naast deze naam zit er nog een ‘folk/ country’ verrassing in het vat.