Hunting The Robot stelt eerste singles gratis ter beschikking Hunting The Robot stelt eerste singles gratis ter beschikking

Debuutsingle ‘Carnival’ vanaf 1 februari gratis te downloaden

, Tekst: Patric Muris

Hunting The Robot stelt eerste singles gratis ter beschikking

Debuutsingle ‘Carnival’ vanaf 1 februari gratis te downloaden

Tekst: Patric Muris ,

Eind vorig jaar was het zover: Hunting The Robot ging de studio in om de eerste singles op te nemen. Naar grote tevredenheid van de fans werd ‘Carnival’ als debuutsingle gekozen. Vanaf 1 februari is de track gratis te downloaden via de MySpace van de band. Ze hebben zelfs een waar single release plan.

Debuutsingle ‘Carnival’ vanaf 1 februari gratis te downloaden

‘Carnival’ is al sinds de eerste keer dat het nummer live werd gespeeld een van de favorieten van de fans van de band. De akoestische versie liet zien hoe sterk het nummer in elkaar zit, ook als het helemaal is ontdaan van alle elektronica. Niet zo vreemd dus dat de band voor dit nummer heeft gekozen als eerste release. Wellicht dat de akoestische versie ooit nog eens op een B kantje komt; voor de uitgave van de single is gekozen voor het origineel. Tussen kerst en oud en nieuw vorig jaar werd ‘Carnival’ opgenomen. Leuk detail van de opnames: de studiotijd is verkregen door het winnen van enkele bandwedstrijden waaronder Popsport. Het proces was live te volgen: zowel via de webcam van de studio als via de Twitter account van de band. Carnival was 18 januari voor het eerst publiekelijk te horen tijdens 3VOOR12/Eindhoven radio. Vanaf 1 februari kunnen bezoekers van hun MySpace via een downloadlink de single gratis binnenhalen. Op diezelfde MySpace zijn ook het bijpassende artwork en de plannen voor de volgende releases te vinden. Na het horen van de primeur is de band al vrij snel benaderd door een collega artiest in Eindhoven die het nummer wil bewerken. Inmiddels heeft Hunting The Robot low profile bekend gemaakt dat er een remix komt van ‘Carnival’ zonder daarbij namen te noemen. De band is op dreef en bijzonder ambitieus. De tweede single, die een maand later op dezelfde manier wordt uitgegeven, is ook al zo goed als af. Toen we daar weet van kregen, hebben we meteen even een nieuwe afspraak gemaakt: halverwege februari is ook de volgende single voor het eerst te horen in ons radioprogramma. De geplande EP is even uitgesteld, maar het geboden alternatief stemt ongetwijfeld tevreden.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven