De vijf gouwe lempkes van Dearworld De vijf gouwe lempkes van Dearworld

De vijf beste schijven van ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

De vijf gouwe lempkes van Dearworld

De vijf beste schijven van ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Bird was de eerste band die een bijdrage leverde dit jaar aan het Gouwe Lempkes dossier, Dearworld de tweede. Natuurlijk niet geheel toevallig ook één van onze acts tijdens de Club 3VOOR12/Eindhoven presenteert.

De vijf beste schijven van ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Robin (zanger): Tom Waits - "Real Gone"
motivatie: Ik moest er één kiezen uit de meer dan 20 die zijn oeuvre beslaan. Een marteling. Waarom deze? Omdat hier meer dan ooit duidelijk wordt dat er een door de ratten aangevreten stem van een duivelse piraat voor nodig is om een prachtig breekbaar liedje te zingen over verschrikkelijke zaken als loverboys en oorlog. Bovendien zie ik dit album als het ultieme resultaat van iemand die nooit heeft toegegeven aan bliksemafleiders en weerhaken.

Evert (bassist): Arctic Monkeys - "Humbug"
motivatie: Deze band heeft met dit album hun volwassenheid laten zien. Eindeloze melodieën die zweven door een perfect gearrangeerde songstructuur. De muziek spreekt voor mij vele emoties aan. Ze kunnen rocken en ze kunnen me ontroeren. In dezelfde song, en daar word ik gelukkig van.

Ron (drummer): Trentemøller - "The Last Resort"
motivatie: over Trentemøller kan ik niet praten, ik kan er alleen maar naar
luisteren...

Huub (toetsenist): Henrik Schwarz - "DJ-Kicks"
Henrik is de koning. Ongeëvenaarde dansbare - niet in één categorie te plaatsen -...muziek. Luister zelf!

Gezamenlijk hebben wij gekozen voor de live-registratie van Muse: HAARP. Deze DVD heeft ons allen overweldigd; wat een enorme atoombom van geluid, performance, decor.. subliem. De teksten van Matthew Bellamy komen goed tot uiting in de allesvernietigende show die automatisch beelden oproept van zwarte gaten en stervende sterren. Hemels!

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven