De vijf Gouwe Lempkes van Bird De vijf Gouwe Lempkes van Bird

De vijf beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

, Tekst: Tijs Dijstelbloem/Fotografie: Leon Versmissen

De vijf Gouwe Lempkes van Bird

De vijf beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Tekst: Tijs Dijstelbloem/Fotografie: Leon Versmissen ,

Een nieuwe 3VOOR12 Eindhoven clubavond komt er 5 februari aan en dan kan het niet missen dat je hier meer te weten kunt komen over de acts die je op die avond kunt bewonderen in de Effenaar. De eerste Gouwe Lempkes bijdrage 2010 komt van Bird!

De vijf beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

In een nieuw jaar horen ook nieuwe bijdragen in het Gouwe Lempkes dossier. De eerste die zich eraan waagt is de Eindhovense band Bird, niet geheel ontoevallig ook te zien en horen op onze nieuwe club avond  op 5 februari aanstaande.

De keuzes van Jak | bas en 2e stem  

Stereolab - Emperor Tomato Ketchup

Les Yper - Sound 

Scram-C-Baby - Et Maintenant...

Le rock - Near Hangs As Far As Anger Has Fans

Over Stereolab: lala`s zijn altijd goed. Ik vind het mooi als een band gezamenlijk zo vast, zo steady kan hobbelen, Stereolab is daar de koning / koningin in! En dan ook nog mooie vrouwen op keyboards. Deze band is gewoon te goed!   

Over Scram C Baby:  Een lekker rammelende band van eigen bodem die op de DIY manier met volle overgave rockt. Goeie Band.     

 

De keuzes van Janne | viool, cello en 3e stem 

King Crimson – In The Court Of The Crimson King

Blonde Redhead - 23     

Over King crimson: de minimale instrumentatie, het warme stemgeluid, de kabbelende fluit, de woorden, een vredig en sereen spel. Alles in het liedje waait, wat kan je erover zeggen? Prachtig!   

Over Blonde Redhead: het ritmische spel, de serene sfeer. De breekbare, vaak pieperige maar toch warme stem. Dromerig. Stroperig. Wollig. Spooky maar dan fijn.   

 

De keuzes van Bardt | gitaar en zang  

‘Mijn favoriete plaat’ is gevoelig voor de seizoenen. Wanneer er gevraagd wordt naar mijn Gouwe Lempkes terwijl buiten de grijze niksigheid  van een paar graad boven 0, weer van koning Winter heeft gewonnen kies ik voor twee gammele, dissonante en tegelijkertijd epische pareltjes:

Sebadoh – Singles & B-sides

Sebadoh - Smash Your Head On The Punk Rock

De combinatie van introspectieve en toch confronterende teksten uit volle borst meerstemmig gezongen over dissonante rammelig en noisy opgenomen melodieën. Episch, gammel, brutaal, eerlijk!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven