Clock wint met eigentijdse poprock Clock wint met eigentijdse poprock

Open podium in Budel krijgt degelijke winnaar

, Tekst & Fotografie: Leon Versmissen

Clock wint met eigentijdse poprock

Open podium in Budel krijgt degelijke winnaar

Tekst & Fotografie: Leon Versmissen ,

Het jaarlijkse open podium van de Budelse Muziekvereniging Soulex moest dit jaar opboksen tegen de elementen. Vijf bandjes en een handvol toeschouwers trotseerden de kou, sneeuw en gladheid en zagen Clock de winnaar worden van de Triestes Troffee.

Open podium in Budel krijgt degelijke winnaar

Zaterdag 8 januari trotseerden in cafe zaal de Wielerbaan in Budel vijf jonge bandjes de sneeuw en gladheid om te strijden om de Triestes Trofee. Dit open podium wordt elk jaar georganiseerd door muziekvereniging Soulex uit Budel.

Na een eerlijke loting komt Lost Lament als eerste het podium op. Met hun melodieuze metal met gothic invloeden weten ze meteen te boeien. Er wordt volop met stijlen gegoocheld en verschillende zangstijlen worden door de bandleden kunstig door elkaar gebruikt zonder dat het een trucje wordt. Het zo nu en dan houterige gitaarspel van de grunge gitarist mag de pret niet drukken.
 
Als tweede band komt de lokale favoriet Clock op het podium. De atrakke poprock wordt op overtuigende wijze neergezet, maar heeft net iets te weinig spannende elementen om je te verrassen.
 
Het Eindhovense Moped weet na de jonge honden van Clock niet te overtuigen. De gedateerd aandoende spacerock in de traditie van Hawkwind kreeg het publiek niet op hun hand. Daarnaast gebeurt er op het podium te weinig om de aandacht vast te houden. Debet daaraan is onder andere dat alle zangpartijen door de drummer worden gedaan.
 
Anvery is al enkele jaren aan de weg aan het timmeren en maakt frisse punkrock. Ondanks de energieke zanger en aanstekelijke nummers blijft het publiek met een biertje in de hand op een afstandje kijken zoals het al de hele avond doet. Samen met Clock waren ze de winnaar in de competitie van de goedkoopste demo-cd… voor 2 euro mocht je er een mee naar huis nemen.
 
Afsluiter van de avond is A staircase transfer. Met een door een ouderwetse telefoon gezongen eerste nummer is duidelijk dat zij het experiment niet schuwen. De breekbare stem van de zanger en de vette synthesizer geluiden zorgen voor een spannende mix. Met hun afwisselende nummers in de stijl van Muse zorgen ze voor een waardig einde van deze avond.
 
In de zaal wordt volop gediscussieerd wie er met de trofee aan de haal gaat en naast Clock wordt ook A staircase transfer vaak genoemd. Na 20 minuten heeft de jury hun beslissing genomen en komt Clock als winnaar uit de bus.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven