Awakenings maakt paasline-up bekend Awakenings maakt paasline-up bekend

Technofeest strijkt eerst nog neer in Eindhoven

, Atze de Vrieze

Awakenings maakt paasline-up bekend

Technofeest strijkt eerst nog neer in Eindhoven

Atze de Vrieze ,

Monumental Productions, organisator van de Awakeningsfeesten, kijkt graag vooruit. Een week voor de Eindhoven editie (zaterdag 6 februari) maakt het technobolwerk de line-up van de paas-editie bekend. De officiële verjaardag wordt traditioneel gevierd met drie avonden in de Gashouder in Amsterdam, waarvan twee thema-avonden.

Technofeest strijkt eerst nog neer in Eindhoven

Monumental Productions, organisator van de Awakeningsfeesten, kijkt graag vooruit. Een week voor de Eindhoven editie (zaterdag 6 februari) maakt het technobolwerk de line-up van de paas-editie bekend. De officiële verjaardag wordt traditioneel gevierd met drie avonden in de Gashouder in Amsterdam, waarvan twee thema-avonden. “We hebben een classic-avond, 1997-2001, en een Detroit special”, zegt Rocco Veenboer van Awakenings. “Het is best moeilijk om iedereen tevreden te stellen op zo’n avond in de Gashouder. Het is maar één zaal, dus je moet een open mind hebben.”

Dat probleem heeft Awakenings in Eindhoven niet. Daar heeft de organisatie de beschikking over drie zalen in het monumentale Klokgebouw. “Ik kijk zelf erg uit naar Lützenkirchen, DJ Rush en Ben Klock & Marcel Dettmann. Dettmann & Klock breken elke maand Berghain in Berlijn af, het werd hoog tijd dat ze eens op Awakenings kwamen. DJ Rush draait niet zo veel meer tegenwoordig, omdat zijn moeder ziek is. Daar kijken heel veel mensen naar uit.”

Intussen wordt hard gewerkt aan het buitenfestival, 26 juni op het evenemententerrein tussen Halfweg en Spaarnwoude. “Het is de tiende editie, dus we willen extra groots en meeslepend uitpakken.” Opvallend afwezig op de agenda is Rotterdam. Traditioneel streek Awakenings eens per jaar neer in de Maassilo, maar dat gebeurde voor het laatste met oud en nieuw 2008-2009. Het heeft alles te maken met onduidelijkheid rond het Urban Culture Podium, dat tegenwoordig de Maassilo als thuisbasis heeft. De oude eigenaar mag nog een aantal feesten per jaar organiseren, maar in de praktijk loopt dat niet zo soepel. “Ik verwacht niet dat het er in 2010 nog van gaat komen.”

De line-up van de paaseditie:

Vrijdag 2 april:
Cristian Varela 
Dave Clarke 
Joey Beltram 
Miss Djax 
Regis LIVE 
Tim Wolff

Zaterdag 3 april:
Chris Liebing 
Dubfire 
Joris Voorn & 2000 and One 
Nic Fanciulli 
Oscar Mulero

Zondag 4 april:
Alan Oldham aka DJ T-1000  
Casper Tielrooij 
Juan Atkins 
Kenny Larkin LIVE 
Octave One LIVE 
Quince LIVE 
Robert Hood

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven