The Veils geven zich niet bloot The Veils geven zich niet bloot

Matige show in de Effenaar weet het publiek niet in te pakken

, Tekst en Fotografie: Leon Versmissen

The Veils geven zich niet bloot

Matige show in de Effenaar weet het publiek niet in te pakken

Tekst en Fotografie: Leon Versmissen ,

Afgelopen vrijdag was er een alternatief voor carnaval: het concert van the Veils in de Effenaar. Het laatste album ‘Sun Gangs’ van de uit Londen afkomstige indie band met frontman Finn Andrews maakt uitermate nieuwsgierig. De keuze was dan ook makkelijk gemaakt tussen hossen of luisteren.

Matige show in de Effenaar weet het publiek niet in te pakken

Zo'n 900 mensen verkozen afgelopen vrijdag het intieme concert van The Veils boven het extroverte carnaval in de Eindhovense binnenstad. De psychedelische wave geluiden van S.C.U.M. in het voorprogramma waren niet echt de meest logische combinatie met de muziek van The Veils en het publiek laat de chaotische noise gelaten over zich heen komen. De zanger is vooral met zichzelf bezig en de aandacht wordt getrokken door de blonde drumster en de twee toetsenisten met hun analoge synthesizer.

Ook frontman Finn Andrews van The Veils is weinig communicatief. Zijn stem is echter mooi en breekbaar, slaat zo nu en dan over en hij vertolkt zijn gedachten beter in zijn liedjes dan in de zeldzame interacties met het publiek. Kijkend naar het blikje bier in zijn hand mompelt hij: “Dommelsch, we can agree on that” in de microfoon en gaat snel verder met het volgende nummer.

Veel nummers van de laatste cd ‘Sun Gangs’ komen voorbij en het klinkt allemaal overtuigend. Nummers als ‘Larkspur’ en ‘Sit Down By The Fire’ worden strak gespeeld maar weten het over het algemeen toch 30+ publiek niet in te pakken. Na een uurtje verlaten ze het podium en komt Finn nog even terug voor een toegift met het ingetogen ‘The Tide That Left And Never Came Back’ en als laatste nummer met de volledige band ‘Nux Vomica’. Daarna gaan de lichten aan en is het weer voorbij.

Al met al was dit zeker geen slecht concert, maar echt bevredigend was het ook niet.

The Veils, gezien op 12 februari in de Effenaar.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven