Nieuw dance concept ‘ELEKT’ wil overtuigend debuteren in Eindhoven Nieuw dance concept ‘ELEKT’ wil overtuigend debuteren in Eindhoven

3VOOR12/Eindhoven geeft kaarten weg voor het openingsfeest

, Tekst: Patric Muris

Nieuw dance concept ‘ELEKT’ wil overtuigend debuteren in Eindhoven

3VOOR12/Eindhoven geeft kaarten weg voor het openingsfeest

Tekst: Patric Muris ,

Het dance aanbod in Nederland is niet gering te noemen. Haast iedere substroming heeft wel een eigen avondje. Toch heeft Elevation Events met ELEKT een concept ontwikkeld waarmee het naar eigen zeggen niet alleen waarde toevoegt aan het huidige aanbod, maar er ook van overtuigd is de rest van Nederland te veroveren. En te blijven.

3VOOR12/Eindhoven geeft kaarten weg voor het openingsfeest

Bij het verschijnen van het persbericht ontstaat direct de vraag ‘weer een nieuw danceconcept?’. De organisatie van ELEKT licht toe waarom zij, in tegenstelling tot veel vaste avondjes die in Eindhoven hebben plaatsgevonden, geen langzame dood zullen sterven: “Met ELEKT halen we bijzondere en unieke live acts en DJ's van over de hele wereld naar Nederland. De kick off is in de Effenaar, maar we gaan het landelijk neerzetten; in verschillende steden. Net als bij onze andere evenementen besteden we veel tijd en aandacht aan de beleving van de bezoekers van ELEKT.” Daar wordt aan gewerkt door een team vol met creatievelingen waardoor Elevation Events zich denkt te onderscheiden van andere organisaties.

Het inlossen van die belofte zal op 6 maart 2010 plaatsvinden wanneer voor het eerst de gordijntjes van ELEKT opengaan. De beloofde grote namen zijn nu al terug te vinden op het programma. De volgende namen zorgen voor een leuk eerste affiche:

Goose (dj set)
Het is lang stil geweest rondom een van de grootste elektronische acts van onze zuiderburen. Het album Bring It On, uitgebracht op het Skint-label van Norman - Fatboy Slim - Cook, zorgde direct voor een heldenstatus waarmee ze alle grote festivals zijn afgegaan. Ze stonden op Extrema, Free Your Mind en Rock Werchter en komen nu naar Eindhoven voor een redelijk unieke dj set in het clubcircuit. Ze zijn hard aan het werk om een nieuw album op te nemen, maar zolang het wachten is totdat dat klaar is, draaien ze graag hun favoriete platen.

Les Petits Pilous (live)
Nog wat zuidelijker, uit Frankrijk, komt de live act van deze ELEKT: Les Petits Pilous, bekend van de hit ‘Wake Up’ die is uitgebracht op het Boys Noize label. Ze maakten al remixes voor DIM, Justice, The Proxy en, jawel, Goose en komen zaterdag 6 maart graag laten zien hoe die vuige elektrotrash live tot stand komt.

The Longmen
Het is een thuiswedstrijd voor een van Eindhovens meest geliefde dj duo’s. Ze stonden eerder al op Lowlands en STRP, maar vanavond dus weer eens vertrouwd in de Effenaar.
The Longmen weet perfect het experiment met klassiekers te combineren waardoor het eigenlijk altijd wel het publiek op de hand weet te krijgen. Het duo is op dit moment druk bezig met de remix van Carnival van Hunting The Robot en een eerste release van eigen werk.

WANNABEASTAR
Veel grote namen vanavond, maar het kan toch goed zijn dat deze dame de meeste aandacht trekt. Zowel haar verschijning als haar set maakt ze graag spannend. WANNABE, inmiddels volleerd moeder, stond in het begin van haar sterrencarrière op het podium als danseres. Onder de vleugels van Joost van Bellen leerde ze draaien en inmiddels is ze een graag geziene gast bij ‘Rauw’ en vele andere electro avonden. Voor ELEKT is er weer een oppas geregeld voor haar oogappeltje en staat ze klaar voor een draai- en dansshowtje in de Effenaar.

Zaterdag 6 maart volgt de ouverture na veel tromgeroffel. Jij kan er bij zijn door het beantwoorden van de volgende vraag:

Van wie is het label waar Goose haar debuutalbum op heeft uitgebracht?

Mail het goede antwoord, voor 2 maart aanstaande, naar: info@3voor12ehv.nl.

We geven 2 x 2 kaartjes weg. Winnaars krijgen uiterlijk 4 maart bericht.

ELEKT, zaterdag 6 maart 2010 om 22.00 uur in de grote zaal van Effenaar. Kaartjes zijn te krijgen via www.elekt.net of via de bekende voorverkoopadressen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven