Hoe minder zielen hoe meer vreugd Hoe minder zielen hoe meer vreugd

Lacuna Coil steelt harten in een niet zo volle Effenaar

, Tekst: Guido Segers/ Fotografie: Tim Vergeer

Hoe minder zielen hoe meer vreugd

Lacuna Coil steelt harten in een niet zo volle Effenaar

Tekst: Guido Segers/ Fotografie: Tim Vergeer ,

De Effenaar heeft een mooie serie concerten staan met het beste wat het gothic genre ons te bieden heeft. Op zondag 7 februari staan de gerenommeerde Italiaanse helden van Lacuna Coil op het podium. Helaas is het niet zo druk in de Effenaar, slechts een schamele 600 fans hebben besloten het optreden te gaan aanschouwen. Maar dat mag de stemming niet drukken op deze winterse avond.

Lacuna Coil steelt harten in een niet zo volle Effenaar

Opener Morning is een bandje uit ons eigen land. Het lijkt er toch echt op dat Nederland specialist is in het produceren van dit soort bandjes. Het vrolijke zangeresje met roze haar trekt de aandacht van het publiek zonder al te veel moeite, ondersteund door de heftige muziek van de band. Met de performance is ook niets mis, want het enthousiasme straalt er echt af bij de bandleden.

Gelukkig ook een vreemde eend in de bijt vandaag met tweede supportact Dommin. Deze jongens maken duistere rock ’n roll die doet denken aan een mix van Danzig, Type O Negative en Tiger Army, om maar wat te noemen. Het publiek reageert wat onwennig, maar wordt langzaamaan toch meegesleept door de catchy muziek van deze band. Juweeltjes van de plaat ‘Love is Gone’ strelen de oren en brengen de zaal in de juiste stemming. ‘Your Hands, My Heart’ en ‘Dark Holiday’ toch wel op kop, maar wat het publiek echt gaaf lijkt te vinden is de cover van Cutting Crew’s ‘(I just) Died in Your Arms Tonight’. Dommin weet het met zijn croonerstem een fijne duistere gloed te geven.

Dan is het toch tijd voor de grote bazen van Lacuna Coil. Het publiek is echt goed warm en de handjes gaan meteen de lucht in wanneer ‘Survive’ van de nieuwe plaat ‘Shallow Life’ door de speakers knalt. De band is erg beweeglijk op het podium en weet het publiek verder op te zwepen. De zaal lijkt toch erg vol tijdens nummers als ‘Underdog’ en ‘Fragments of Faith’. Visueel is de band niet zo heel creatief helaas. Niet de show die je wellicht zou verwachten, maar voor de fans maakt dit niet zoveel uit. Ze genieten toch wel van de band, ook al zijn de toespraakjes tussen de nummers nogal cliché. Een wat fout moment komt als zangeres Cristina Scabbia haar jasje opengooit en net als zanger Andrea Ferro een shirt met het woord “Liar” zichtbaar wordt. Leuk voor de twee nummertjes ‘I Won’t Tell You’ en ‘Heaven ’s a Lie’. Dan is het tijd om even om te kleden voor het nummer ‘Fragile’, wat de band van zijn zachtere kant laat horen.

Tegen het einde van de set speelt de band ‘Enjoy the Silence’, natuurlijk van Depeche Mode, waar het hele publiek mee mag schreeuwen. Dan volgt er een encore met ‘Not Enough’, ‘Spellbound’ en ‘Our Truth’. Lacuna Coil weet het publiek goed te bespelen en ondanks tegenvallende bezoekersaantallen de sfeer hoog te houden. Ook dankzij de sterke supportacts is het een show geworden waar eenieder van genoten heeft.

Lacuna Coil, Dommin en Morning, gezien 7 februari 2010 in de Effenaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven