Nieuw materiaal The Sugarettes en Nikoo op komst Nieuw materiaal The Sugarettes en Nikoo op komst

Joep van Son werkt met beide bands aan opvolgers

, Ingmar Griffioen

Nieuw materiaal The Sugarettes en Nikoo op komst

Joep van Son werkt met beide bands aan opvolgers

Ingmar Griffioen ,

The Sugarettes is bezig met de opnames van de tweede cd. "Van elf nummers hebben we de drums er al op staan." Tevens heeft kernlid Joep van Son plannen met een andere Eindhovense groep. Binnen twee weken gaat hij ook met Nikoo een opvolger opnemen.

Joep van Son werkt met beide bands aan opvolgers

The Sugarettes is bezig met de opnames van de tweede cd. "Van elf nummers hebben we de drums er al op staan." Tevens heeft kernlid Joep van Son plannen met een andere Eindhovense groep. Binnen twee weken gaat hij ook met Nikoo een opvolger opnemen.

De eerste, door Pitchfork opgemerkte ep van Nikoo is bewust obscuur gehouden. Omdat je zonder fysieke drager ook weinig recensies krijgt, heeft Van Son er alsnog twintig op usb-sticks uitgebracht. "Onze doelstelling is nog steeds twee keer per jaar een ep uit te brengen en langzaam te groeien. Als iedereen terug is van vakantie gaan we in studio 58, een kraakpand in Eindhoven, alle nummers opnemen van de tweede ep. Of misschien wordt het wel een volledig album. Hopelijk gaan we het net als de eerste in drie dagen opnemen. Qua promo gaan we het wel iets beter aanpakken. De vorige was wel erg obscuur."

Ook voor The Sugarettes kondigt de Eindhovenaar een langverwachte opvolger aan. Met Mariska Louman, de zanger-gitariste van The Sugarettes die ook vocalen aan Nikoo leende, heeft Van Son al een aantal dagen in de studio gezeten. "We hebben al zitten schrijven en de drums staan er al op. En we hebben een nieuwe bassiste: Marjolein van The Gathering komt bij ons spelen."

De tweede cd wordt wel anders dan het debuut Love & Other Perversities, dat vol catchy indiepop stond. "We hebben onder andere meer tropische invloeden. Het wordt wel weer jongens/meisje-samenzang, extreem poppy en zoet, maar dan zonder de blues-invloeden. Het is echt pure indiepop geworden. Echt fris en zomers, wat natuurlijk slechte timing is als de plaat pas rond januari uitkomt." Het debuut kwam uit bij Subroutine, nu zoekt Van Son nog een label. "Eentje die bereid is acht singles uit te brengen", gniffelt hij.

Voor Nikoo is hij wel met een label in gesprek, maar wordt het 'wat meer low-key'. Wanneer het uitkomt is nog onzeker, Van Son is niet zo goed in planning. "We gaan het in ieder geval in september afronden en mixen en dan hoop ik op het einde van het jaar." Hij belooft 'een aantal leuke gastmuzikanten'. "Gwendolien van AC Berkheimer en Space Siren zingt en Pim van de Werken van Silence Is Sexy gaat wat gitaar doen. Verder worden het knetterharde noise-erupties. Op de eerste hebben we nog wel wat concessies gedaan, het mag wel een tandje harder."

Nikoo doet dit najaar een aantal live-shows. Onder meer Incubate in Tilburg (18-09), Vera in Groningen (02-10) en de Effenaar in Eindhoven (support The Ex op 02-12) worden aangedaan. De debuut-ep is nog altijd gratis te downloaden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven