Zegetocht Hunting The Robot eindigt voorlopig in finale van Kunstbende Zegetocht Hunting The Robot eindigt voorlopig in finale van Kunstbende

Winnaar uit Gelderland roemt band uit Eindhoven

, Tekst & Fotografie: Patric Muris

Zegetocht Hunting The Robot eindigt voorlopig in finale van Kunstbende

Winnaar uit Gelderland roemt band uit Eindhoven

Tekst & Fotografie: Patric Muris ,

Op zaterdag 17 april 2010 stond Hunting The Robot in de landelijke finale van Kunstbende in de categorie ‘muziek’. Daar vertegenwoordigde de band provincie Noord-Brabant. Na een reeks van zeges in diverse bandwedstrijden door heel het land was er opeens geen podiumplek voor de jongens. De uiteindelijke winnaar was meer onder de indruk van de band uit Eindhoven.

Winnaar uit Gelderland roemt band uit Eindhoven

Al sinds de oprichting van de band doet Hunting The Robot mee aan bandwedstrijden. Tot voor kort altijd met succes. Ook het spelen in moeilijke uitwedstrijden is de band gewend. Er wordt dan ook hoopvol uitgekeken naar de finale van Kunstbende. Het is een lange dag in Westergasfabriek waar in allerlei disciplines van film tot aan dans wordt gestreden om een podiumplek in de Gashouder. De locatie is prachtig, er is veel belangstelling en het niveau ligt hoog.

De presentatie in de Gashouder is in handen van Coen en Sander van 3FM. Ook de jury bestaat uit professionals met een bijzondere staat van dienst. Allen roemen de inzet en het niveau van de finalisten. DJ en producer Victor Coral geeft zelfs in de toelichting bij het uitreiken van de prijs aan beste dj te kennen dat hij jaloers is op de skills van de 15 jarige winnaar in de categorie ‘dj’.

Het gaat ons natuurlijk om de categorie ‘muziek’ waar Hunting The Robot een extended versie van hun laatste (video)single La Vie D’un Jour speelt. Het nummer is bijna geheel instrumentaal en daar verandert de band ook vandaag niets aan. De regiofinale werd overigens gewonnen met grotendeels hetzelfde nummer.

Het optreden verloopt goed. Er is interactie onderling, maar ook met het publiek. Na een bijna dromerige start gaat het tempo geleidelijk omhoog. Met drie gitaren, toetsen, geluidseffecten en gevarieerde drums wordt gezorgd voor een vol en afwisselend geluid dat het best gedefinieerd kan worden als mathrock. Het klinkt als een gecomprimeerde live set van de band waarbij de stem gespaard wordt.

Het einde is stuwend wanneer Elvin bij drummer Lloyd gaat staan en de drumstokken tegen elkaar slaat. De twee broers samen op drums krijgen veel reacties uit de zaal: er wordt geklapt, gejoeld en gedanst. De publieksprijs lijkt al gewonnen. Er is vandaag echter geen publieksprijs, maar enkel een juryprijs. Als er al twee podiumplekken zijn vergeven, begint de toelichting van de keuze voor de nummer één. Wanneer de woorden ‘soundscape’ en ‘muzikale droom’ vallen, wordt de hoop op winst voor Hunting The Robot groter en groter. De naam van de winnende provincie valt: niet Noord Brabant, maar Gelderland wint.

De winnaar heet Billy Connected Siamese Twins. Ook zij krijgen amper een halve minuut om te reageren. Dan is het bijzonder te noemen dat deze winnaar publiekelijk aan Hunting The Robot vraagt of ze een keer met hen samen willen spelen. “Jullie waren te gek” licht de band toe. Het is een leuk gebaar, maar de teleurstelling bij Hunting The Robot is er niet minder om.  Ze hadden meer verwacht. Op 5 juni is er een nieuwe kans op winst in een prestigieuze bandwedstrijd: de kwartfinale van de Grote Prijs Van Nederland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven