Semrooy reanimeert Electrohouse Semrooy reanimeert Electrohouse

Clubbanger ‘Duckhunt’ klaar voor release: wie hapt?

, Tekst: Patric Muris

Semrooy reanimeert Electrohouse

Clubbanger ‘Duckhunt’ klaar voor release: wie hapt?

Tekst: Patric Muris ,

Electrohouse, ook wel Electro genoemd, is zijn hoogtijdagen voorbij. Feestjes als Housequake, Sneakerz en Electrocute zijn steeds minder vaak op aanplakbiljetten te zien. Dat was een paar jaar geleden nog heel anders. Toch is Electro nog steeds een prominente muziekstroming binnen de house. Echte klassiekers vind je niet meer zo snel, maar daar gaat de jongste beatmaker uit Eindhoven verandering in brengen.

Clubbanger ‘Duckhunt’ klaar voor release: wie hapt?

Geïnspireerd door ‘Shake And Pop’, een ware electro classic, is Sem de Rooij (artiestennaam Semrooy) zelf aan de slag gegaan met het maken van electro. “Ik zat thuis op mijn kamer toen ik opeens Shake And Pop hoorde. Ik wist niet wat ik meemaakte, zo tof. Ik was op slag verliefd”. Sem’s eerste jeugdliefde kwam al op zijn twaalfde voorbij. Veel lezers zullen een club of een outdoor party als context in gedachte hebben bij het terugdenken aan de plek waar dit nummer voor het eerst voorbij kwam, maar daar was Sem toen nog veel te jong voor.

Toch was hij al direct in de ban van het soort muziek en het stimulerende effect dat het heeft. Enkele jaren later begon Sem zelf te stoeien met Fruity Loops, een van de bekendste programma’s om zelf muziek te maken, te mixen en op te nemen. Samen met Pablo Rindt, een goede vriend en partner in het maken van muziek, werd vorig jaar een mini studio ingericht. Gewoon thuis bij paps en mams. Daar werd eerder toen Woodpecker opgenomen. De promo daarvan was vorig jaar al te horen in ons radioprogramma.

Enkele weken geleden kwam hij persoonlijk op bezoek tijdens 3VOOR12/Eindhoven radio om zijn nieuwste track ‘Duckhunt’ te laten horen. Het nummer, met een duidelijke referentie aan het geliefde Nintendo 8 bit spel, was dezelfde dag pas in zijn geheel geproduceerd en ’s avonds al voor het eerst op de radio te horen. We vroegen na afloop om ons op de hoogte te houden van de toekomst van Duckhunt. Het nummer is inmiddels door producer Mirwais onder handen genomen en naast een remix die eraan zit te komen, wordt er ook met hem gekeken bij welk label Duckhunt het beste ondergebracht kan worden. Een van de bekendste houselabels van eigen bodem heeft al interesse getoond, maar voordat er gehapt wordt, kijken beiden eerst even welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Enige haast lijkt ons wel geboden, want Duckhunt mag de belangrijkste dancefestivals aankomende zomer niet aan zich voorbij laten gaan. “Dit moet het toch gewoon gaan doen?!” waren de reacties naar aanleiding van het horen van Duckhunt tijdens ons radioprogramma. Het moet vreemd lopen, wil het anders zijn. Semrooy zelf ziet het ook wel gebeuren: “Het zou mooi zijn als het wordt opgepakt en Duckhunt bij een platenlabel ondergebracht kan worden. Ik zie de mensen wel los gaan hierop. Vooral als die kick erin komt, haha.”

Zo reageerde hij in de radio-uitzending, nu is bekend dat hij het deels in eigen handen heeft. Waar Duckhunt nou uiteindelijk terecht komt, is nog even de vraag. Het antwoord houd je uiteraard van ons tegoed. Wil je Semrooy als dj aan het werk zien? Ga dan op 8 mei naar Latin Brutality in Effenaar, daar draait hij onder andere met Mirwais en Benny Rodrigues.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven