Oudgedienden maken feest van het jaar Oudgedienden maken feest van het jaar

Mannen met een verleden zorgen voor nostalgisch sfeertje in het Stroomhuisje

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Oudgedienden maken feest van het jaar

Mannen met een verleden zorgen voor nostalgisch sfeertje in het Stroomhuisje

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Het is een beetje laat, maar 3VOOR12/ Eindhoven kreeg vandaag pas de foto’s binnen van wat misschien wel het leukste feestje van het jaar was. Broke was legendarisch en over de editie van 26 maart zal men nog lang napraten. Waarom heel de muziekscene van jong tot oud op die bewuste vrijdag in maart in het Stroomhuisje te vinden was, lees je hier.

Mannen met een verleden zorgen voor nostalgisch sfeertje in het Stroomhuisje

Eens in de zoveel tijd is er in het Stroomhuis een Broke feestje. De bezoekers hangen dan voor twaalf uur al met de benen buiten en wie geen kaartje heeft weten te bemachtigen staat sip voor zich uit te turen en zoekt steun bij lotgenoten die eveneens achter het net hebben gevist. Afgelopen vrijdag was het echter wel heel druk voor de deur van de leukste undergroundlocatie van Eindhoven; zo druk zelfs dat ver voor 1 uur zelfs het mooiste meisje met het beste smoesje aller tijden zich niet meer naar binnen wist te kletsen. De reden? De mannen met een verleden.

De mannen met een verleden is, zoals alle goede ideeën, als geintje ontstaan aan een tafel met daarop een fijne goud gele rakker. Oudgedienden uit de dj scene opperden dat het wellicht wel eens leuk zou kunnen zijn om de oude stoffige vinylcollectie eens af te stoffen om vergeten klassiekers te herontdekken. De heren die dit plan bedachten waren oud medewerkers van de legendarische Eindhovense platenzaken Bullit, Robob, en Rare Records, Kennedy en Ol’ Dirty Bressers. Toen Broke organisator, en vervent vinyl liefhebber, Ari Daily van dit idee lucht kreeg was de deal snel gemaakt en afgelopen vrijdag was het dan ook zover. In het begin nog wat onwennig, maar al snel weer volledig vertrouwd met het zwarte goud vloeiden de beats net zo rijkelijk als het bier en was de sfeer op en top.

Natuurlijk was er veel meer te beleven en waren alle zalen tot de nok toe gevuld met dansende mensen, vooral in de voorste zaal waar mevrouw Dish de tent helemaal plat rockte met diepe lome bassen. De aandacht van uw verslaggever ging toch voornamelijk uit naar de mannen in de kelder. Alsof de tijd had stil gestaan danste het publiek op vakkundig in elkaar gezette mixen met een hoog Chicago house  gehalte. Voor degene die er niet waren, laat de foto’s voor zich spreken en voor degene die er wel waren heb ik het advies om het maar niet teveel over de eindtijd van deze legendarische avond te hebben. Misschien hoort wethouder Mittendorf het en dat zou niet goed zijn voor een volgende keer.

Broke, gezien 26 maart in het Stroomhuisje.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven