Koninginnedag in Eindje III Koninginnedag in Eindje III

Laatste deel: Echt Eindhovens

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Koninginnedag in Eindje III

Laatste deel: Echt Eindhovens

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

In de aanloop naar Koninginnedag 2010 zet 3VOOR12/Eindhoven alle evenementen in de stad op een rijtje. Na een hoop heisa en gedoe op politiek vlak omtrent deze dag willen we nu stil staan bij al het mooie dat er alsnog plaats zal vinden. In Deel III van deze serie komen de grondleggers van het Eindhovense Koninginnedag festival zoals het vandaag de dag bestaat aan de beurt.

Laatste deel: Echt Eindhovens

PACT FESTIVAL

Een van de organisaties die het hardst is getroffen door het wanbeleid van de gemeente Eindhoven zijn toch wel de jongens achter het PACT festival. Dommelvallei en kornuiten kregen, toen de voorbereidingen al in volle gang waren, te horen dat hun locatie (parkeergarage ’t Eindje) niet meer worden gebruikt als feest plek op Koninginnedag. Een fikse tegenvaller waar we uitgebreid aandacht aan hebben besteed op deze website. Omdat men uiteindelijk ook wel inzag dat het volledig schrappen van dit oer Eindhovense techno initiatief toch echt niet kon, werd er koortsachtig opzoek gegaan naar een nieuwe locatie en die werd godzij dank gevonden: de kruisstraattunnel zal het worden.

Met niet 1 maar 2 area’s en een line up bijna volledig bestaande uit Eindhovense techno coryfeeën beloofd de editie van dit jaar een knaller van jewelste te worden. Ramb dj, Anybass & Jojo, Dish, Dust Crew, Jelle Klein, Adjust, Paul Boex, Axxonlab, El Greco, Little J, Manu Martin, Robob, ‘Awakenings’ Zix, Sceptical C, Tachini zijn er allemaal bij en zorgen voor kwaliteits Techno uit Detroit aan de Dommel.

ZODIAK COMMUNE

Over organisaties gesproken die door de gemeente in hun hemd zijn gezet: Zodiak. Al jaren present op het Lichtplein maar dit jaar ging daar een grote streep doorheen. Geluidsoverlast zou de oorzaak zijn. Nou goed laten we daar hier nu niet (weer) op ingaan, maar uit de doeken doen wat Zodiak voor ons in petto heeft aan de voet van de Kennedy toren.

Van 12:00 tot 23:00 gaat het keihard los met alle vertrouwde ‘commune’ namen. Lamot, D=p+cer, ‘good old’ Rick Angel, Dilemma, Saint en Bor kennen we door en door. Pzylo komt voor de gelegenheid over uit Frankrijk evenals de andere buitenlandse gasten Acid up dub en Drone. Als dit niet los gaat moet het wel heel erg slecht weer zijn.

MINSTENS / MINIMAL EINDHOVEN

Ook dit jaar organiseert Minstens weer een knaller bij de Smalle Haven. Samen met Minimal Eindhoven hebben ze een top lineup samengesteld die garant staat voor een muzikale invulling waar je U tegen zegt! Heb je geen kaartje dan pies je waarschijnlijk naast de pot want een ticket is nodig om binnen de poorten van de Smalle Haven te komen.

De line up wordt gevormd door El Mundo & Satori
Makcim, Minidell, Tommie Frencken, Tommy Kornuijt, Walther2000, Zef Felicien en Live kun je dansen op Mulder.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven