Koninginnedag in Eindje II Koninginnedag in Eindje II

Deel II: Urban House, Club House, Latin House kortom House

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Koninginnedag in Eindje II

Deel II: Urban House, Club House, Latin House kortom House

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

In de aanloop naar Koninginnedag 2010 zal 3VOOR12/ Eindhoven alle evenementen in de stad op een rijtje zetten. Na een hoop heisa en gedoe op politiek vlak omtrent deze dag leek ons dit een goed idee. In Deel II van deze serie voornamelijk een opsomming van alle ‘commerciële’ house evenementen.

Deel II: Urban House, Club House, Latin House kortom House

KEIRANJE

Met Keiranje kun je alle kanten op. Lachen met Ray en Anita, mocht je hun beu zijn kun je naar 90’s collega’s 2 Brothers on the 4th Floor op een ander plein vol vergane glorie gaan kijken, de Prodent smile van Erik E bekijken of Dewi en haar vrienden aanhoren. Het feest van radio Decibel zal op het gloednieuwe plein tussen de MAC en de Beijenkorf in gehouden worden. Diggy Dex’ Superjam, Extince, Flinke Namen en Di-rect komen ook langs, evenals house duo Baggi Begovic vs. Rene Amesz. Die laatste twee vallen in een muzikale categorie waar echt een overkill aan is deze dag: house.

QUEENDANCE OUTDOOR/ ROYAL DANCE EVENT/ EXTREMA

De namen op de affiches zijn verschillend maar het geluid zal bij beide feesten niet veel van elkaar verschillen. Royal Dance Event pak uit met een aantal zeer grote namen zoals o.a. Sharam Jay en Dada Life. Queendance Outdoor stelt daar Sidney Samson en Gregor Salto tegenover. Mocht er toch geen latin smaakje tussen zitten wat bevalt, dan kun je ook aanhaken bij Extrema. De Eindhovense organisatie tapt uit ongeveer dezelfde populaire vaatjes en heeft op haar affiche Afrojack en Benny Rodrigues. Eindhoven op Koninginnedag is dus vooral Urban House, Club House, Latin House, kortom: house.

HIP HOP BIJ DYNAMO

Jongerencentrum Dynamo, bekend van menig metalpartijtje richt zich dit jaar, zeer verstandig, op een onderbelicht jongerengenre te weten Hip Hop. Waar heel de stad loopt te beuken op bovengenoemde houseklanken gaat het er op het plein voor de Dynamo heel anders aan toe. Van Skenkie tot  Y’skid en van Tegendraads tot Kop en Ernst: de line up is te groot om helemaal op te noemen. Check de Dynamo website voor meer informatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven