Koninginnedag in Eindje 2010 Koninginnedag in Eindje 2010

Deel I: Wat je niet mag missen de avond ervoor

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Koninginnedag in Eindje 2010

Deel I: Wat je niet mag missen de avond ervoor

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

In de aanloop naar Koninginnedag 2010 zal 3VOOR12/Eindhoven alle evenementen in de stad op een rijtje zetten. Na een hoop heisa en gedoe op politiek vlak omtrent deze dag leek ons dit een goed idee. In deel I van deze serie de nacht voorafgaande aan de dag die Eindhoven jaarlijks op zijn kop zet.

Deel I: Wat je niet mag missen de avond ervoor

TEVEEL PLEZIER IS TERUG VAN WEGGEWEEST


Het is alweer een tijdje geleden dat het laatste Too Much Fun Club feestje werd gehouden. Het succesvolle concept van ontwerp bureau HeyHeyHey heeft een naam hoog te houden als het gaat om te gekke feesten met een hoogstaande line-up. Wie erbij was zal de edities in Plan-2 en Area 51 niet vergeten zijn. Op koninginnenacht staat Too Much Fun Club in het teken van elektronische partymuziek met invloeden van hiphop, electro, disco, boogie en broken beat door Londen’s kopstukken Seiji en Martelo. Seiji heeft remixen voor zo ongeveer alle grote artiesten ter wereld gedaan, van Basement Jaxx, Erykah Badu tot Gorillaz en zijn laatste release Yesman/Elevator is een dikke clubhit aan het worden. Martelo is de tour-dj van Santigold en sinds een jaar of wat een van de heetste dj’s van Zuid-Londen.

Kort geleden op 5 Days Off was de bezeten en geschminkte Schot Drums of Death nog te zien die vorig jaar nog heeft meegewerkt aan het ‘I Feel Cream’ album van Peaches. Hij zal met zijn soms snoeiharde, naar techno neigende live-act de avond op een erg originele manier afsluiten. Samen met Robob & Zupa zullen deze jongens trachten de eerder genoemde legendarische avonden te doen evenaren.

 

STROOMHUIS QUEENS NIGHT PARTY HARD

Politicus Geert W van de Partij voor de Vrijheid vereniging vertelde onlangs in een interview met de NOS dat hij niet veel opheeft met de term ‘gedogen’. Bij hoge uitzondering wil hij een eventueel minderheidskabinet steunen. Wij van 3VOOR12/Eindhoven zien meer redenen om blij te zijn dat er zoiets bestaat als gedogen in Nederland. In Eindhoven staat namelijk het Stroomhuisje en hier gedoogt men al jaren dat er eens in de zoveel tijd uitermate leuke feestjes gehouden worden. Tijdens Koninginnenacht slaan maar liefst drie van Eindhovens meest vooraanstaande feest organisaties de handen ineen te weten Broke, het succes concept van dj Ari Daily, Sine, het dubstep concept van dj Piro en Breek, het drum ’n bass concept van superster dj Nymfo.

De namen die het pand van Andre, de stad is van ons allemaal, Amaro op zijn grondvesten zal doen laten schudden zijn in the Basement: Sine vs Breek, Piro (Sine), Plus (Sonic Warfare), Nymfo (Breek), Proxima (Breek). Upstairs: Return of the B-Boy - Jay Handsome (a.k.a. Deen - Samplism), Supadave (Samplism), Rachi (DMC), Reker & Seb (Kemphanen) (t.b.c.) Live, hosted by Bras. In de knusse Backroom vind je Broke Ass Disco van de handen van Ari Daily (Broke), Dish (Broke), Djer (Broke)

 

CROOKERS, NOBODY BEATS THE DRUM, THE LONGMEN KORTOM EFFENAAR

Even leek het of al het politiek gezeik aan de Effenaar voorbij zou gaan maar helaas was dit ‘wishful thinking’. Op de valreep kreeg het poppodium aan de Dommelstraat te horen dat de vergunning op Koninginnedag niet net als alle jaren tot 00:00 geldig zou zijn maar slechts tot 23:00. De line up was natuurlijk allang in ‘kannen en kruiken’ dus werden de programmeurs genoodzaakt om het hele zaakje om te gooien waardoor ook de programmering van het koninginnenacht feestje aangepast diende te worden. Geen nood, de namen op het affiche zijn voor zowel dance als rock liefhebbers om van te smullen.

Grote zaal: The Longmen openen het nacht programma officieel als het concert van Nobody Beats the Drum afgelopen is. Ze draaien de zaal warm voor niemand minder dan The Crookers. Italians do it better! De afgelopen keren dat Crookers de Effenaar decks beroerden werd nogmaals bevestigd dat de verschroeiende dj-sets die Crookers serveren niemand onberoerd laten. Het Hollandse duo Baskerville neemt het stokje vervolgens over en bewijzen dat Rock en Dance prima samen kunnen, de heren van The Mightyfools maken de avond professioneel af.

Klein zaal: 's Lands lekkerste beatpoppers The Madd kennen we natuurlijk allemaal van de hit 'Baby' met rapper Dio. Het viertal uit Rotterdam staat garant voor een uur dik feest en gezelligheid, boordenvol oerbeat en powerpop. The Dead Brothers zijn een Zwitserse poppunkband die uit een heel ander maar niet minder lekker vaatje tappen. Dj Robbert en Woody (ja die van Paul) zorgen voor de plaatjes tussen door.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven