Kempi, Fresku en Macronizm presenteren drie major releases Kempi, Fresku en Macronizm presenteren drie major releases

Eindhoven naast Rock City ook steeds meer Hip Hop stad

, Tekst: Patric Muris

Kempi, Fresku en Macronizm presenteren drie major releases

Eindhoven naast Rock City ook steeds meer Hip Hop stad

Tekst: Patric Muris ,

Het aantal mixtapes van Kempi is bijna niet meer op één hand te tellen. Ze vertellen vaak eenzelfde verhaal, maar genoeg oren die willen luisteren. Fresku komt harder dan de concurrentie zou wensen. Na lang wachten is er het debuut van ‘the rookie of the year’. Macronizm heeft een eigen idioom: lyrisch en maatschappelijk betrokken. Allen presenteren op geheel eigen wijze nieuw materiaal.

Eindhoven naast Rock City ook steeds meer Hip Hop stad

Eind maart kwam de nieuwste mixtape van Kempi uit: Du Gangsta Tape. Het artwork laat een vermomming zien van Kempi als Al Pacino in Scarface. Een meer verheerlijkte en gevreesde gangster is er niet. ‘Ik Ben Du Baas’ is één van de keytracks van de mixtape. Er is een vierdelige minifilm bij het nummer gemaakt dat op You Tube terug te vinden is. De clips laten ‘het leven’ zien van Kempi als gangster. Ook al is de verpakking wat plastisch, de boodschap is duidelijk. Hoe meer omstreden zijn daden zijn, hoe geliefder hij lijkt te worden. Toch heeft Kempi vrij snel na release van Du Gangsta Mixtape aangegeven zo niet oneindig door te willen gaan.

Fresku kan ook met harde beats en stevige lyrics een podium bestormen, maar hij is te zachtaardig om daarin al te veel bevestigd te worden. Het is de jongen in hem, die blijft zitten met vraagtekens,  die hem vooral een goede mc maakt. ‘Twijfel’ was daar al een goed voorbeeld van. Hij won de State award voor beste aankomend talent en het was sindsdien wachten op zijn debuutalbum. De presentatie daarvan vindt plaats op 23 april. In Eindhoven. Fresku is overtuigend. Sinds zijn contract bij Top Notch is zijn positie steeds sterker geworden. Hij stond eerder al met andere zwaargewichten van het grootste Hip Hop label van Nederland op een Top Notch avond. Op 23 april heeft hij een hoofdpodium in eigen stad, helemaal voor zichzelf.

Ook Macronizm presenteert zijn nieuwe album in eigen stad. Op 23 mei, een maand na Fresku zijn releaseparty, staat Macronizm met live band in de kleine zaal van de Effenaar om ‘Alter Ego’ voor het eerst voor te stellen. Het nieuwe album zoekt opnieuw de muzikale grenzen van verschillende genres op, iets waar Marco toch al bekend om staat. De term ‘Indie-Rap’ is al in het leven geroepen, maar ook van ‘Rock-Hip Hop’ moeten we niet vreemd opkijken. Macronizm koestert originaliteit en daarvoor is hij ook al regelmatig geroemd. Onlangs nog door een plek op de Hollandse Nieuwe deel  4, maar eerder ook al vanwege zijn vertolking van het gedicht ‘Jongeling’ van Remco Campert.

Kempi’s Du Gangsta Tape is nu overal te verkrijgen. De kaartverkoop voor zowel de releaseparty van Fresku als Macronizm is al een tijdje geleden gestart.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven