Debuutalbum Fourteen Twentysix gereleased als gratis download Debuutalbum Fourteen Twentysix gereleased als gratis download

Lighttown Closure verwijst naar de sterke relatie van de band met Eindhoven

, Tekst: Patric Muris

Debuutalbum Fourteen Twentysix gereleased als gratis download

Lighttown Closure verwijst naar de sterke relatie van de band met Eindhoven

Tekst: Patric Muris ,

‘De donkerste rockband van Eindhoven’ noemt Fourteen Twentysix zichzelf. Daar hebben wij bij het draaien van de single onze vraagtekens bij gezet. Het ligt ook aan de benadering van hun muziek. Na massale gratis download van de EP Songs to Forget wordt nu ook het debuutalbum gratis ter beschikking gesteld.

Lighttown Closure verwijst naar de sterke relatie van de band met Eindhoven

Lighttown closure is een album geworden met een duidelijke verwijzing naar Eindhoven, de stad waar Chris van der Linden een sterke relatie mee heeft. Dat is terug te horen in meerdere thema’s, verspreid over het gehele album. Chris is multi-instrumentalist: hij speelt gitaar, basgitaar, toetsen, hij samplet en hij zingt. Bij dat laatste heeft hij hulp gehad van Tom van Nuenen, ook zo’n alleskunner. Tom kennen we nog van het interview met A Staircae Transfer dat onlangs in ons Spruitjesrock dossier verscheen. Ook Jelle Goossens heeft Chris geholpen bij het coachen van de zang en het gitaarspel.

Naar eigen zeggen is dat het eindresultaat ten goede gekomen. Fourteen Twentysix is trots op deze plaat. Er is ruim een jaar gewerkt aan het schrijven, het opnemen en de eindmix van Lighttown Closure. Om de plaat met zoveel mogelijk fans te delen, vindt de band een Internetrelease de meest logische stap. Er komt nog wel een cd release is alvast aangekondigd. “Om het onze fans zo gemakkelijk mogelijk te maken” aldus Chris. Lighttown Closure is uitgebracht via Amerikaanse netlabels Mine All Mine! Records en Wise Owl Records. Daar is het gehele album vanaf vandaag te downloaden. Mine All Mine! Records omschrijft het album als volgt: an own brand of rock: electronic elements mixed with live band post-rock ethics combined to create an epic, emotional pieces of art.

Fourteen Twentysix speelt live als band met, naast geestelijk vader Chris van der Linden, de eerder genoemden Jelle Goossens en Tom van Nuenen en met Martijn Jorissen en Jeroen Dirrix. Ze zijn op zondag 25 april te zien in Altstadt. Het album is vanaf nu gratis te downloaden via de link hiernaast.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven