De vijf Gouwe Lempkes van Hangover Sunday De vijf Gouwe Lempkes van Hangover Sunday

De beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

, Tekst: Hangover Sunday en Tijs Dijstelbloem

De vijf Gouwe Lempkes van Hangover Sunday

De beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Tekst: Hangover Sunday en Tijs Dijstelbloem ,

Afgelopen jaar verscheen de eerste ep van Hangover Sunday. Het schijfje vol licht verteerbare rockmuziek valt goed in de smaak. Wie de MySpace van het vijftal bekijkt ziet dat de optredens talrijk zijn de komende maanden. Ook wij zijn enthousiast. Met gepaste trots stellen we hen voor tijdens een nieuwe editie van onze clubavond. We vroegen de bandleden hun vijf favoriete albums en/of singles met ons te delen zodat we wat beter kennis met ze kunnen maken.

De beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Een nieuwe 3VOOR12/Eindhoven clubavond komt er 7 mei aan en dan kan het niet missen dat je hier meer te weten kunt komen over de acts die je op die avond kunt bewonderen in de Effenaar. Hangover Sunday trapt af!

Joris, bassist/backings

U2 - Achtung Baby

Bezieling, vuil, sexy, groove, experimenteel, inventief. Achtung Baby heeft het voor mij allemaal. Frisse plaat, supersound. Emotionele refreinen, groovende bassen, originele drumlijnen. De eerste plaat die ik kocht en nooit meer verstoten van de nummer 1 positie. 

Marc, drummer 

Porcupine Tree - In Absentia

Ik hoorde deze cd voor het eerst in een tijd dat ik vrij weinig nieuwe muziek kon vinden die mij boeide. Het stemgebruik, de soundscapes, de afwisseling tussen akoestische stukken en brute gitaarriffs en toch een transparant geluid maken deze cd voor mij subliem.

Martijn van der Sanden, zang

Athlete – Vehicles And Animals

Dit debuutalbum zit vol met experimentele elektronische toevoegingen dat geen moment verveelt. Daarnaast is dit zowat het enige album waarbij ik elk nummer mooi vind. Een favoriet nummer kan ik niet kiezen. Tekstueel staan ‘Such Great Heights’ van The Postal Service en "Miserere" van The Cat Empire bovenaan.

Mark Verlijsdonk, toetsen

The Postal Service - Give Up

Teveel mogelijkheden, teveel goede platen. Als ik dan toch moet kiezen wordt het "Give Up" van ‘The Postal Service’. Een samenwerking van Ben Gibbard (Death Cab For Cutie) en Dntel(aka James Figurine). Vaak heb je albums waar je een beetje voor in de stemming moet zijn, ‘Give Up’ kan ik altijd opzetten en nooit denk ik 'nu even niet'. Een aanrader voor iedere muziekliefhebber!

Dirk, gitarist

The Sound - I Can't Escape Myself

Het meest schitterende claustrofobische nummer dat ik ken. Sowieso een band die veel meer aandacht verdient!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven