Naked Song Festival 30 mei Naked Song Festival 30 mei

Line up compleet

, Tekst: Sanne Reiniers

Naked Song Festival 30 mei

Line up compleet

Tekst: Sanne Reiniers ,

Een hele middag en avond lang niets anders dan de beste nationale en internationale singer-songwriters van dit moment op vijf podia in het Muziekcentrum. Puur, rauw en ontdaan van alle overbodigheden. Op het Naked Song gaan de muzikanten terug naar het begin: solo. Meer dan 17 acts: grote namen maar ook nieuwe ontdekkingen, van Americana tot indie acts, het beste uit Nederland en zelfs Franse chansons.

Line up compleet

Uniek is het solo optreden van Joost Zweegers/Novastar. Hij stond in de hitlijsten met zijn single Because, voor 3FM Serious Request maakte hij het themalied Waiting So Long en speelt deze zomer op alle grote festivals. Maar op Naked Song een uniek solo optreden,
zonder band.

De legendarische componist, arrangeur, sessiemuzikant, producer, tekstschrijver, buitenbeen en cultheld Van Dyke Parks (o.a. Beach Boys/Smile,The Byrds, Loudon Wainwright III en Joanna Newsom) geeft twee masterclasses: over songwriting en hoe je een song arrangeert. Hij wordt hierin geassisteerd door Berend Dubbe (Bauer)

Op Naked Song zijn ook nieuwe jonge acts te ontdekken. De murderballads van banjospeler Matt Bauer werden bejubeld op vele alt.country sites. Rond de jonge Engelse singer-songwriter Jonathan Jeremiah en zijn retro stijl a la Scott Walker en Cat Stevens waart al een flinke buzz. Zijn debuut-cd opgenomen met The Heritage Orchestra komt binnenkort uit. Het duo Rue Royale bestaat uit Brookln uit Chicago en Ruth uit Staffordshire
UK en brengt een unieke sound beïnvloed door Fleetwood Mac, Nick Drake, Zero 7 en Northern UK Soul.

VPRO/Radio 6 (Shouting Boots + De Zaterdag van Zes) zendt live uit vanuit Muziekcentrum met interviews en akoestische optredens van o.a. Rachel Harrington & Zak Borden, Matt Bauer, Shiner Twins, Ma Rain en jazz bassist (!) Harry Emmery.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven