God’s Monkey maakt nieuwsgierig naar meer God’s Monkey maakt nieuwsgierig naar meer

Opvallende hoes verraadt niks van de inhoud

, Tekst: Ramona Vlaun

God’s Monkey maakt nieuwsgierig naar meer

Opvallende hoes verraadt niks van de inhoud

Tekst: Ramona Vlaun ,

De heren van God’s Monkey weten hun allereerste werk verrassend te verpakken. De cd zit in een DVD-hoes die een quasi-onschuldige, pikant geklede brunette met enorme ogen toont. De hoes doet eerder aan een Manga Playstation spel denken dan aan de muziek van een rockband, maar het weet de interesse te wekken. Heel anders dan de muziek van de band die minder vernieuwend klinkt.

Opvallende hoes verraadt niks van de inhoud

De ritmische basispatronen van de drie-track promo cd zijn terug te vinden op een willekeurige cd van Queens of the Stone Age. Het stemgeluid van zanger Stephan van Kimmenade is van constante kwaliteit. De muzikale begeleiding door de drie andere leden is een perfecte combinatie van stonerrock en een zweverige spacesound. Met overheersende gitaargeluiden en een begeleidende drum op de achtergrond, mag gezegd worden dat de muzikanten een relaxte rauwe sfeer uitstralen, die nieuwsgierig maakt naar een full lenght album.

De kwaliteit van het geluid op de cd is goed en de catchy arrangementen zorgen voor prettig in het gehoor liggende muziek. Op het Rock For Heroes festival, dat zich 13 juni aanstaande aandoet in Dynamo, zullen de mannen hun kunstje tonen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven