Electroclash vs. Dubstep Electroclash vs. Dubstep

Oud vs. Nieuw a.s. zaterdag in de Effenaar

, Tekst: Bram Lemmens

Electroclash vs. Dubstep

Oud vs. Nieuw a.s. zaterdag in de Effenaar

Tekst: Bram Lemmens ,

Komende zaterdag zal de Effenaar in het teken staan van de Belgische Electrorockers Vive La Fête en het uit Engeland overgewaaide genre Dubstep. Verdeeld over twee zalen gaan twee totaal verschillende muziekgenres de strijd om het publiek aan.

Oud vs. Nieuw a.s. zaterdag in de Effenaar

Sommige muziekgenres zijn al over hun hoogtepunt heen voordat ze Eindhoven bereiken. Soms is de stad er vroeg bij, een andere keer waait een genre zonder voet aan wal te hebben gezet volledig over de lampenstad heen. Dubstep leek in Eindhoven ook een net niet verhaal te worden, totdat er voorzichtig op enkele illegale feestjes Dubstep platen tevoorschijn kwamen en pioneer Benga op het STRP festival aan het werk te zien was. De Effenaar besloot niet langer toe te kijken en de kleine zaal a.s. zaterdag om te toveren tot Dubstep tempel.

Met Komonazmuk uit Dubstep hoofdstad Bristol en Brutuzz uit onze eigen hoofdstad Amsterdam komen er meteen twee zwaargewichten die de avond gaan dragen. Ze worden ondersteund door Eindhovens Dubstep trots Piro en Belgisch aanstormend talent Gaz. Iedereen die nieuwsgierig is, maar niet helemaal weet of Dubstep wel iets voor hem of haar is lijkt deze avond perfect. Want mocht alles je toch iets te zwaar op de maag vallen in de kleine zaal dan wordt er in de grote zaal een electroclashics avond gehouden.

Deze nostalgische avond, met een dikke vette knipoog naar de eens uiterst succesvolle Electroclash avonden, neemt het op tegen het moderne Dubstep geweld. De bezoekers worden niet op de minste namen getrakteerd; naast Ravage! Ravage! zal het nog immer populaire Vive La Fête te zien en horen zijn. Op de Vive La Fête afterparty keren The Longmen nog één keer terug naar hun roots en nemen lekkere old school Electro en eighties klassiekers mee in hun platentas.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven