Connan Mockasin krijgt een te grote broek aangemeten Connan Mockasin krijgt een te grote broek aangemeten

Indie Disco even geklopt door de koningin

, Tekst: Patric Muris

Connan Mockasin krijgt een te grote broek aangemeten

Indie Disco even geklopt door de koningin

Tekst: Patric Muris ,

Voorafgaand aan het altijd leuke Indie Disco avondje in de Effenaar staat Connan Mockasin geprogrammeerd. Op muziekblogs erg populair. Maar ook bij collega’s. Zo speelde hij al solo, maar ook met band als voorprogramma van MGMT en The White Stripes. Binnenkort gaat hij samen met The Veils op reis door Nederland. Vanavond is de ‘try out’ in Eindhoven.

Indie Disco even geklopt door de koningin

De verwachtingen zijn hoog. Artiesten die door grote broertjes geliefd zijn beloven vaak veel goeds. Maar kunnen ze die belofte ook waarmaken? Als Connan iets na middernacht het podium opkomt staat daar een fragiel jongetje in een iets te hippe outfit. Imago oogt als ‘part of the act’. Naast hem staan een drummer en een basgitarist. Laatstgenoemde maakt ook deel uit van het Belgische Das Pop, zo blijkt later. Het geheel ziet er wat dummyachtig uit, maar dat is bij veel Indie bandjes met voorbedachten rade.

Het geluid van de band klinkt vrij aardig, maar de stem van Connan is te hoog om serieus te nemen. Hij zingt nog kinderlijker dan de zanger van bijvoorbeeld Polarkreis 18 dat bekend is van ‘Allein Allein’. Er zijn meerdere referenties te verzinnen waaraan deze act doet denken. Dat zorgt ervoor dat het wat vergezocht lijkt. Meer van hetzelfde in een mindere uitvoering. Als dan ook het geluid nog niet helemaal zuiver is, lijkt dit optreden gedoemd te mislukken. Wel dient gezegd te worden dat de drummer een glansrol vervult: hij slaat stevige slagen in een strak tempo. Helaas betekent dat doorgaans hetzelfde als wanneer bij het voetbal een verdediger wordt verkozen tot ‘man of the match’.

Erg vervelend om te moeten zeggen, want het zijn echt verschrikkelijk aardige gasten. Na het optreden was het ‘spreekuurtje’ in de foyer waar al heel de avond goede muziek voorbij komt: van Feist met 1, 2, 3,4 tot aan Spinvis zijn ‘Ronnie gaat naar huis’. Connan kijkt dromerig voor zich uit. Moe kan hij vanavond niet zijn geworden, want zijn optreden duurde allesbehalve lang. Er is dan ook nog geen album en gezien zijn tourdata gaat dat ook nog wel even duren. Er staan een paar nummers op zijn MySpace waarvan de meest opvallende vanavond de afsluiting is: ‘Starlett Johansson’, een remix van het origineel van The Teenagers. Een voor dit genre typerend plaatje met bijbehorende videoclip. Helaas zijn de vj’s hier vanavond niet op ingespeeld.

Connan Mockasin staat voor een wel heel matig gevulde Kleine Zaal die zijn aandacht er niet bij kan houden. Op dat ene kleine meisje vooraan na. Zij blijft op haar plek staan tot het eind. Achteraf ‘in gesprek’ blijkt dat de band het goed naar zijn zin heeft in Eindhoven en dat het geen enkel probleem is als er zo weinig toeschouwers zijn. Bovendien zijn ze goed geïnformeerd over Koninginnedag waardoor ook zij het begrijpelijk vinden dat veel vaste bezoekers deze stapavond even over slaan.

Tot slot herhaalde hij zijn laatste woorden gericht aan het publiek, met een knipoog weliswaar: hij vond ons “cheeky baggers” omdat niemand iets zei over zijn gescheurde broek. Laten we hopen dat hij in zijn verdere tour door Nederland iets minder onfortuinlijk is.

Connan Mockasin en Indie Disco gezien op 2 mei in de Effenaar.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven