Voorzichtig cd-debuut van Nova Borgers Voorzichtig cd-debuut van Nova Borgers

‘Same As Never Before’ biedt uiteenlopende genres

, Tekst: Ramona Vlaun

Voorzichtig cd-debuut van Nova Borgers

‘Same As Never Before’ biedt uiteenlopende genres

Tekst: Ramona Vlaun ,

De 27-jarige, aan de Rockacademie afgestudeerde, Nova Borgers debuteert met een album dat niet onder één stijl te vangen is; Jazz, pop, rock, funk en country zijn allen terug te vinden op de plaat ‘Same As Never Before’.

‘Same As Never Before’ biedt uiteenlopende genres

Zangeres Nova komt uit een übermuzikale familie, met vader Bert Borgers aan het hoofd. Papa Borgers, Nederlands beste saxofonist en befaamd door zijn band Sweet D’Buster en zijn gastoptredens bij Herman Brood en Golden Earring, heeft veel van de nummers geschreven. Dochter Nova vond ruw materiaal op zolder in huize Borgers en heeft dat samen met haar vader uitgewerkt tot elf diverse nummers. Daarbij wordt ze begeleid door de Tilburgse rockband Woost.

Op het album bijt Nova de spits af met het popcountryachtige ‘Reason Why’, wat doet denken aan een verlegen variant van een Shania Twain-hitje. Want Nova is voorzichtig met haar stemgeluid en dat is niet altijd in haar voordeel. Vooral tijdens de uptempo nummers neigt haar zang  naar het saaie en monotone. Gelukkig blijft de muziek van de band en de toetsenist wel spannend, waardoor de nummers zeker hitgevoelig zijn. Zo ook ‘Don’t Be A Hero’, haar eerste single, die meteen blijft hangen. Nova is een diva in de dop met een gouden keeltje, maar ze zou een flinke duw naar de ongepolijste hoek kunnen gebruiken. Haar stem is nog te lief en mag best wat rauwer. In het jazznummer ‘How High’ komt Nova’s stem wel tot haar recht. Met de fluisterachtige zang en perfecte begeleiding van de band, is dit nummer het juweeltje op de cd. Het album eindigt met het verrassende ‘You Keep Me In Suspence’, waarin vele opwindende geluidseffecten elkaar opvolgen en als geheel een hoogtepunt bereiken.

De zangeres mag blij zijn met haar muzikale oudeheer en sterke team aan muzikanten. Want ondanks het met vlagen onzekere stemgeluid is de cd allesomvattend en divers. Een welklinkende toekomst ligt haar waarschijnlijk in het verschiet. De tijd zal het leren. En tot die tijd aanschouw je haar live op diverse data, waar ze haar beginnende hits ten gehore brengt. Bijvoorbeeld 17 mei aanstaande, tijdens de SPAM! talkshow in Eindhoven.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven