TNT MusicExplosion TNT MusicExplosion

Percussion will never be the same again

, Tekst: Paul Verhagen / Fotografie: Paul Verhagen

TNT MusicExplosion

Percussion will never be the same again

Tekst: Paul Verhagen / Fotografie: Paul Verhagen ,

Tijdens Cross-linx was Eindhoven al plaats delict inzake muzikale kruisbestuivingen. Later in datzelfde weekend was de Effenaar strijdtoneel van het TNT MusicExplosion ‘Percussion meets popmuziek’. Een goed weekend dus, om eens buiten de welbekende hokjes te denken. Na het concertverslag van Cross-linx neemt 3VOOR12/Eindhoven je deze keer mee in het beeldverhaal van de TNT MusicExplosion.

Percussion will never be the same again

Tijdens Cross-linx was Eindhoven al plaats delict inzake muzikale kruisbestuivingen.  Later in datzelfde weekend was de Effenaar strijdtoneel van het TNT MusicExplosion ‘Percussion meets popmuziek’. Een goed weekend dus, om eens buiten de welbekende hokjes te denken. Na het concertverslag van Cross-linx neemt 3VOOR12Eindhoven je deze keer mee in het beeldverhaal van de TNT MusicExplosion.

In samenwerking met de lokale powerpop/rock band Press Play, gaf Slagwerkgroep TNT Eindhoven op deze zondagavond een heus popconcert. En een explosie was het, een muzikale welteverstaan. Indrukwekkend ook, om het gehele Effenaar podium gevuld te zien met het prachtige instrumentarium van de slagwerkgroep. De immens grote 5,5 octaafs basmarimba, vibrafoons, xyolofoons, buisklokken, pauken en een zeer uitgebreid pakket aan percussieinstrumenten. En dat natuurlijk gecombineerd met de  meer ‘conventionele’ backline van Press Play. Er kwam van alles voorbij deze avond. Denk bijvoorbeeld aan nummers van Lionel Richie, Toto, Paul Simon en Marco Borsato, alsook eigen werk van Press Play.

De foto's vertellen de rest van het verhaal...

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven