The Rasmus, volwassen muziek! The Rasmus, volwassen muziek!

Effenaar al vroeg vol

, Tekst en fotografie: Hans Kreutzer

The Rasmus, volwassen muziek!

Effenaar al vroeg vol

Tekst en fotografie: Hans Kreutzer ,

De eerste fans stonden zelfs al in de vroege ochtend voor de deur om maar vooraan te kunnen staan. Al erg vroeg, voor 19.00 uur, een volle bak in de Effenaar, wat is er aan de hand?? The Rasmus treedt er op!
Nog niet vaak meegemaakt dat ik om 21.00 uur al weer buiten sta na een concert; wat is er ondertussen gebeurd?

Effenaar al vroeg vol

In het begin was het even wennen tussen het publiek, voornamelijk jongeren soms met hun ouders, en de Finse band, The Rasmus. Dat krijg je als je geen opwarmer als voorprogramma hebt en zelf direct begint. Na een aantal nummers kwam de band echt los en wist het publiek op hun hand te krijgen.

De band die voor de derde keer in de Effenaar te vinden was, speelde een goede afwisselende set met echte rocknummers en mooie fragiele songs.De zanger, Lauri Ylönen, verontschuldigde zich voor zijn stem waar wat mij betreft niets mis mee was.

De afwisselende set lag ook aan de wisseling van diensten: naast de goede zanger wist bassist Eero Heinonen ook nog enkele nummers solo te verkondigen, waaronder het Lou Reed nummer 'Perfect Day' wat hem verdienstelijk afging. Maar niet alleen aparte nummers kwamen voorbij. Natuurlijk werd de grote hit uit 2003, "In the Shadows" ook ten gehore gebracht. Deze werd dan ook uitzinnig meegezongen door de fans. Het nummer "First Day Of My Life" deed me denken aan de Red Hot Chili Peppers wat als compliment kan worden opgevat.

De dag van haar leven kreeg een van de fans door een nummer met de band te mogen meezingen; ga er maar staan naast je idolen en dan ook nog zingen. Petje af. De "kids" van The Rasmus uit 1995 zijn volwassen geworden net als hun muziek: degelijk, afwisselend en powervol.

Het was dan ook een zeer vermakelijke avond met The Rasmus. Hopelijk hoeven de fans niet zo lang te wachten als deze keer op een volgend optreden in Nederland. Tot die tijd zullen ze het moeten doen met het nieuwe album " Black Roses" dat de band eind vorig jaar uitbracht.

The Rasmus, gezien in de Effenaar 27 februari.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven