TAC heeft nieuwe directeur TAC heeft nieuwe directeur

Walter van der Cruijsen neemt stokje over van Fulco Treffers

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

TAC heeft nieuwe directeur

Walter van der Cruijsen neemt stokje over van Fulco Treffers

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Het Temporary Art Centre (TAC) is hét platform van culturele productie en performance, een combinatie van bedrijfsruimtes voor de culturele sector én een jong experimenteel podium voor de stad en de regio. Vandaag werd bekend dat ze een nieuwe directeur hebben gevonden in de belichaming van Walter van der Cruijsen.

Walter van der Cruijsen neemt stokje over van Fulco Treffers

Walter van der Cruijsen (1958) is sinds 1 maart de nieuwe directeur van Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven. Hij volgt Fulco Treffers op, die zich meer zal focussen op zijn rol als bestuurslid van de kunstinstelling.

Walter van der Cruijsen is van oorsprong kunstenaar, in de hoek van digitale en visuele media. Sinds de jaren tachtig duikt hij ook regelmatig op als oprichter of organisator van verschillende kunstinitiatieven. Zo was hij onder meer medeoprichter van het kunstblad HTV De IJsberg, een van de initiatiefnemers van De Digitale Stad in Amsterdam en betrokken bij de organisatie van De Fabriek in Eindhoven.

Sinds het midden van de jaren negentig verlegt hij zijn werkterrein naar het buitenland. Voor het  ZKM (Zentrum für Kunst und Medientechnologie) in Karlsruhe is hij onder andere gastkunstenaar, projectleider en curator. Ook was hij directeur van Hull Time Based Arts (HTBA) in Engeland. Zijn laatste werkgever is Creative & Cultural Skills, een adviesraad voor de cultuurindustrie en kunstsector in Engeland waar hij teamleider was. Voor de liefde besloot Van der Cruijsen zich weer te vestigen in Nederland.

De komende tijd zal hij ingewerkt worden door vertrekkend directeur Fulco Treffers. Na jaren als directeur van de culturele broedplaats, zal Treffers zich gaan focussen op zijn taak als bestuurslid van TAC naast zijn dagelijkse werk als stedenbouwkundige. Fulco Treffers is één van de drijvende krachten die van TAC, begonnen als idee op één A4'tje in de kroeg, een bloeiende organisatie heeft gemaakt. Met de aanstelling van Walter van der Cruijsen als directeur zet TAC een nieuwe stap in de verregaande professionalisering van de organisatie.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven