LA BOLLEUR explodeert in Stroomhuis LA BOLLEUR explodeert in Stroomhuis

Vlak na carnaval toch nog een perfect excuus om helemaal kapot te gaan

, Tekst: Wanto van Renen

LA BOLLEUR explodeert in Stroomhuis

Vlak na carnaval toch nog een perfect excuus om helemaal kapot te gaan

Tekst: Wanto van Renen ,

Vrijdag 27 februari om middernacht is het nog vrij rustig in het Stroomhuis. Omdat de kater van carnaval nog in menig mond op muizen aan het jagen is, vraag ik mij af of deze editie van La Bolleur wel publiek zal trekken. Steie, Zowie en Timon vroegen zich dat kennelijk ook af, want vanavond is de kelder door ze dicht gelaten. Het feestje is vanavond dus wat kleiner en intiemer qua opzet.

Vlak na carnaval toch nog een perfect excuus om helemaal kapot te gaan

Rond 1:00 is het dan toch al redelijk volgestroomd en mensen kletsen er wellustig op los met een blikje Jupiler in de hand. Hier en daar zijn er zelfs alweer mensen die dansachtige bewegingen maken. Jack De La heeft zijn thuispubliek letterlijk warmgedraaid met zijn plaatjes. Hexaplex is de volgende achter de wheels of steel voordat de drie heren van Boemklatsch de dj booth overnemen. De naam Boemklatsch verklapt het al; veel geboem en veel geklatsch.

Naarmate de avond vordert begint de vibe er in te komen. De energie stijgt en het is broeieriger aan het worden. De rookmachine blaast als een malle en zorgt ervoor dat er regelmatig geen hand voor ogen te zien is. Regelmatig is er ongezien een hand te voelen en te plaatsen op edele delen en/of omstreken tijdens deze ‘rookpauzes’. Maar niemand die dit als onzedelijk en ongewenst gedrag rapporteert.

Na de flinke set van Boemklatsch is het tijd om een beetje op adem te komen. Een hotdog gaat er goed in. Ook neem ik eens een kijkje in dat kleine kamertje beneden, dat voor deze gelegenheid pittoresk is ingericht met oudbollige schilderijtjes. Ari Daily draait zijn plaatjes in dit schattige kamertje.

Vanwege groot succes herhaal ik vanavond mijn vragenronde naar sappige quotes onder het publiek. Sanne zegt hier helemaal ziek van te worden. Merlinda is een fan van de pornogezelligheid die er altijd heerst. Mark komt absoluut en alleen voor de wansmaak. Simme komt alleen even zijn gezicht laten zien. Jordy heeft hier het perfecte excuus om helemaal kapot te gaan. Annabel ligt thuis ziek in bed en heeft dus geen quote voor me. Al met al zit de sfeer er dus weer goed in vanavond.

Om 5:00 begint het alweer iets rustiger te worden in het Stroomhuis. De harde kern gaat nog steeds te keer op de dansvloer. Ook ik houd het echter voor gezien. Voordat de vogeltjes beginnen te fluiten plof ik in bed naast een vriendin die er om 6:00 ’s ochtends uit moet voor haar werk. Ik sluit mijn ogen en weet dat ik morgen weer naar een ‘morning-after-party-pil’ zal snakken. 

La Bolleur Explosion, gezien 27 februari in het Stroomhuis.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven