Kubus & Bang Bang featuring Lips Kubus & Bang Bang featuring Lips

Fighting for Water Tour 2009

, Tekst: Wanto van Renen / Fotografie: Ilvy Maijen

Kubus & Bang Bang featuring Lips

Fighting for Water Tour 2009

Tekst: Wanto van Renen / Fotografie: Ilvy Maijen ,

Beat koning Kubus, rapper Bang Bang en vrouwelijke rapper Lips komen hard en origineel met een offensief tegen namaak en domheid. Met de Fighting For Water Tour toont en promoot dit trio de mooiste vorm van intentie die in de mens te vinden is. Compassie.
Hun optreden in Eindhoven was afgelopen zaterdag in Effenaar.

Fighting for Water Tour 2009

In het voorprogramma staat Lips. De toekomst van goede muziek, althans volgens Bang Bang. Een podium partner zoals Lips ontdekken was voor Bang Bang als het zoeken naar een parel in een land vol lege oesters.

Maar daar is ze. Lips is een lekkere chick in polka dot jurk, een matrozenpet op haar pony en tatoeages op armen, rug, vingers en kont. Onder haar sexy vrouwelijke verschijning hangen ballen groter dan haar borsten. Met haar woorden gaat ze de strijd der sekse en de strijd tegen domheid onbevreesd aan. “I demolish you with my pussy”, “I can’t fuck you yet, I’m not drunk enough” en “don’t pop it in my face” zijn slechts enkele beschaafde quotes uit haar teksten die vol zitten met diepzinnige oppervlakkigheid.

Lips’ functionele  vuilbekkerij staat licht in contrast met haar schattige doch rauwe uiterlijk. Haar onverbloemde teksten komen harder aan in je kloten dan de erotiek van een design dildo. Vooral mannen krijgen op komische manier een pak op de billen,  maar ook vrouwen worden op diverse niveaus verbaal aangerand. Met name Paris Hilton zou liever een week in de spiegel blijven kijken dan naar de teksten van Lips te moeten luisteren.

Samen met de karakteristieke sound van Kubus’ beats zet Lips de toon van de avond. Geen foefjes, bellen en toeters. Gewoon hard klappende beats en de kracht van het gesproken woord.

Bang Bang begint zijn set zoals we gewend zijn van hem, met een stukje spoken word. Dan volgen in rap tempo zijn eigen favoriete nummers. De half uitverkochte kleine zaal van de Effenaar staat nog steeds behoorlijk stil met een biertje in de hand te ontdooien op de dansvloer. Slechts enkele vrije geesten durven lekker vrij te bewegen op de beats van Kubus die harder snoeien dan een heggenschaar. Het kan Kubus zichtbaar niet deren. Hij staat lekker ingetogen te genieten van zijn eigen beats en mompelt af en toe een riedeltjes tekst met Bang Bang mee.

De mensen die de teksten van Bang Bang mee kunnen  schreeuwen zijn op een hand te tellen. Waarschijnlijk kennen de meesten hem alleen van de reality serie die hij op MTV had. Zijn rauwe agressieve uitstraling geeft hem een bepaald charisma waar hij geen woorden voor nodig heeft. Wie naar zijn teksten luistert zal merken dat hij ook over een klein hartje beschikt. Het is echter overduidelijk dat het merendeel van het publiek simpelweg genoeg zou hebben aan Kubus. Zijn naam is het meest gescandeerde woord van de avond.

Dat Bang Bang als frontman moeilijk te negeren is, blijkt uit zijn eigen beleving. Ook al krijgt hij weinig respons van het publiek, hij blijft overtuigen terwijl hij rapt. Pas als het laatste nummer voorbij is, begint het publiek echt rumoerig te worden. Terecht wijst Bang Bang ons daar op, want waarom gaan mensen pas los als het concert bijna afgelopen dreigt te zijn? Desalniettemin, tijdens zijn toegiften springt hij rond als Peter Pan en nodigt hij ons uit om zijn Lost Boys te zijn.

    

  

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven