Interview met Jack De La Interview met Jack De La

“Geef je goede ideeën weg, dan krijg je er betere voor terug”

, Tekst: Wanto van Renen

Interview met Jack De La

“Geef je goede ideeën weg, dan krijg je er betere voor terug”

Tekst: Wanto van Renen ,

Tijdens La Bolleur Explosion draaide Jack De La een verdienstelijke 'warmdraai' set. Tijd voor 3voor12/Eindhoven om eens een babbeltje te maken met deze dj; nu we er toch zijn.

“Geef je goede ideeën weg, dan krijg je er betere voor terug”

Gezien/gehoord tijdens “La Bolleur Explosion“ in Stroomhuis Eindhoven op 27-2-2009

Welke stad is je ‘hometown’?

Ik ben geboren te Amsterdam, maar opgegroeid in Den Haag. Op mijn achttiende verhuisde ik naar Eindhoven, AKA Eindje, waar mijn huis woont.

Hoezo deze (Dj) naam?

Het was de zevende uitkomst van een random dj-naam simulator die ik vond op een sjabby Russische website en puur toevallig tevens een al bestaande en in gebruik genomen bijnaam van mijn persoon.

Waarom en wanneer kwam je er achter dat je goed plaatjes kan draaien?

In de wieg zat ik al dik op die beat te rocken. En toen de tijd er rijp voor was ben ik platen gaan verzamelen met twee vrienden van me (the walk & rogerseventytwo): gingen we proberen om Daft Punk te mixen met green velvet en the Shaft soundtrack.

In welke steden en spots draai je zoal plaatjes?

Ik draai elke maand bij La Bolleur (Stroomhuis, Eindhoven) en Amstereo (Flexbar, Amsterdam).

Noem drie dingen waar jij niet zonder kan.

Mensen. Creativiteit. Sinds kort mijn Macbook.

Is je draaistijl te omschrijven, of lijk je gewoon heel veel op die ene?

Ik sta altijd open voor nieuwe muziek, zonder het verleden de rug toe te keren. Muzikale helden heb ik genoeg: Daft Punk, Joy Division, Soulwax, Kings of Leon, the Prodigy en ESG bijvoorbeeld. Mijn stijl van draaien is al redelijk breed, maar die zou ik in de toekomst nog breder willen maken. In principe bestaan er in de hedendaagse club geen genres meer. Als die bass maar hard genoeg staat kan je alles draaien en zal iedereen erop dansen. Als het moment er maar om vraagt.

Welke andere Dj mag op jouw feestje draaien?

Thomas Bangalter.

(Surkin, Justice, Soulwax, Cassius of Diplo zou ook prima zijn)

Hoe ziet een typische dag er wel of niet uit voor jou?

Door m’n wekker heen slapen, ondanks dat hij f-ing hard staat. Wakker worden onder de douche. Mailbox checken met een bak muesli en te weinig yoghurt. Overdag probeer ik de ontwerper uit te hangen, maar leid mezelf over het algemeen te veel af. Op een zeker moment ga ik het liefst te uitgebreid koken en eten en daarna gaat de ‘werkdag’ meestal weer verder. Ik ben niet echt zo’n 9 to 5 – type, hoewel dat misschien wel effectiever zou zijn. ’s Avonds kijk ik het liefst een film als Playtime van Tati of Brazil van Terry Gilliam. Gister was het Koot en Bie trouwens, ook leuk.

Wat maakt een Dj een goede Dj?

Als je iets kan losmaken bij het publiek. Ik denk dat het een mengsel is van muziekkeuze, kloppende of verassende combinaties en het aanvoelen en het maken van de sfeer in een zaal.

Noem drie dingen waar de wereld volgens jou absoluut zonder kan.

Andries Knevel en Tijs van den Brink. Die hele smerige goedkope  macaroni die half nederland om de dag naar binnen schuift. Die dunne plastic zakjes van de appie. Je gebruikt er twee over elkaar heen en toch weet je dat die boodschappen zometeen op de weg liggen.

Heb je nog een passie naast schijfjes vinyl rond laten draaien?

Ik ben nu aan het afstuderen aan de Design Academy te Eindhoven en dat is zeker een belangrijke passie in mijn leven. Dat gaat een beetje van meubelstukken tot grafisch werk en omgekeerd. Verder organiseer ik met wat vrienden o.a. feesten, pop-up restaurants en een pingpong club onder de naam La Bolleur en maak ik samen met Timon het drukwerk voor Amstereo. Lekker eten is trouwens ook belangrijk. Eigenlijk is mijn enige doel in het leven om van mijn passies mijn werk te maken.

Hoe ziet de toekomst voor Dj’s er uit volgens jou?

Los van het feit dat de klassieke vorm van een dj altijd zal blijven bestaan zie je wel dat er steeds meer kruisbestuivingen plaatsvinden tussen het plaatjes draaien, live-muziek en de visuele beleving. Pioniers op dat gebied zijn o.a. Soulwax, Daft Punk en Etienne De Crecy.

Heb je nog enige tips of advies voor de medemens?

Geef je goede ideeën weg, dan krijg je er betere voor terug.

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven