Economische crisis? Tijd voor Broke! Economische crisis? Tijd voor Broke!

Stroomhuisje verwelkomt dj Rahaan

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Economische crisis? Tijd voor Broke!

Stroomhuisje verwelkomt dj Rahaan

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Hoe ‘broke’ ben je als je geen 7 euro meer kan vinden in je beurs? Dan moet de economische crisis wel heel hard bij je hebben toegeslagen. Voor iedereen die nog een oude sok met centjes onder zijn bed heeft liggen is er zaterdag 14 maart een meer dan interessant feestje in het Stroomhuisje.

Stroomhuisje verwelkomt dj Rahaan

Na een stilte van bijna een jaar is Broke 14 maart weer terug in het Stroomhuisje, de plek waar de eerste twee edities met Ben Mono en Capitol A plaatsvonden. Voor de wederopstanding is een samenwerking aangegaan met Dekmantel. Deze uit Amsterdam afkomstige organisatie heeft de afgelopen twee jaar een sterke naam opgebouwd waar het gaat om pure onversneden house en techno uit de twee meest invloedrijke steden in de geschiedenis van elektronische (zwarte)dansmuziek; Chicago & Detroit.

Na een korte radiostilte keert het feest van initiator Ari Daily terug in de lichtstad. En naast de jongens van Dekmantel staat er verder nog een heuse internationale act van naam op het affiche, de uit Chicago afkomstige DJ Rahaan. Deze man is al sinds begin jaren ‘80 bezig met het verzamelen van de meest obscure disco, funk, house en boogie en was jarenlang alleen binnen de stadgrenzen van de Windy City een fenomeen. Na het plaatsen van mixen op internet op diverse belangrijke sites werd hij internationaal opgepikt en hij wordt nu gezien als één van de belangrijkste spelers in de wederopstanding van de zwarte underground disco. Rahaan vliegt tegenwoordig dan ook de hele wereld rond en staat nu voor de tweede keer in Nederland.

Aangezien Dekmantel en Rahaan obscure disco combineren met rauwe Chicago house en soulvolle Detroit techno, wordt deze editie van Broke geen 'back to the Paradise Garage' feestje, maar een unieke avond vol pompende en opzwepende grooves uit pak 'm beet dertig jaar zwarte dansmuziek. In de bovenste ruimte draaien verder nog Wessel en Deen een fijne mix van Rare grooves, hiphop en electro.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven