Cross-linx 2009 bijna van start Cross-linx 2009 bijna van start

Wie tipt 3VOOR12/Eindhoven?

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Cross-linx 2009 bijna van start

Wie tipt 3VOOR12/Eindhoven?

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

De slogan van het rondreizende festival Cross-linx zegt genoeg; waar pop klassiek ontmoet. 3VOOR12/ Eindhoven geeft een overzicht van enkele acts die te bewonderen zijn in Eindhoven.

Wie tipt 3VOOR12/Eindhoven?

Rock, pop, experimentele muziek én klassiek ontmoeten elkaar vrijdag tijdens het festival Cross-linx op drie plaatsen in Eindhoven. 3VOOR12/Eindhoven was er vorig jaar nog live bij, dit jaar zit dat er helaas niet in. Toch willen we dit festival niet onopgemerkt aan ons en jullie voorbij laten gaan en maken een kleine voorselectie van een aantal acts die zullen optreden.

De eerste act die je niet mag missen is natuurlijk Zita Swoon de rockband uit België. Zita (intens) Swoon (verlangen) is het kindje van Stef Camil Carlens. De groep schuwt geen diepgang en inhoud en besteed veel aandacht aan de presentatie van zijn songs. Het is de band niet vreemd om niet voor het publiek te spelen maar er juist middenin. Iets wat volledig past bij dit festival, zo kon je tijdens de vorige editie een concert beleven op de trappen van de garderobe en backstage in de opslag ruimtes van het muziekcentrum.

De Engelsman Michael Nyman (64) geldt als een van de meest gevierde en innovatieve Britse componisten. Hij is vooral bekend door zijn soundtracks. Nyman componeerde voor films van onder anderen Peter Greenaway en Michael Winterbottom. Zijn muziek voor het kassucces 'The piano' (1993) is wereldberoemd. Behalve componist is de Brit dirigent, bandleider, schrijver, fotograaf en filmmaker. Tijdens Cross-linx zal hij aantreden met een achtkoppige band om een selectie van zijn filmmuziek te spelen.

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven, het festival vindt plaats op drie verschillende locaties en voor meer informatie verwijzen we je naar de website van het festival. 3VOOR12/ Eindhoven feliciteert verder de winnaars van de Cross- linx prijsvraag; Zjon Gijsen  Anneke van Wolfswinkel, Angela Jansen en Mariette Heijnen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven