The Chop Shop van BEEF sluit zijn deuren... The Chop Shop van BEEF sluit zijn deuren...

But we'll be back like the terminator!

, Tekst: Simone Driessen/ Fotografie: Paul Verhagen

The Chop Shop van BEEF sluit zijn deuren...

But we'll be back like the terminator!

Tekst: Simone Driessen/ Fotografie: Paul Verhagen ,

Beef houdt het voor gezien, maar een echt afscheid was het gisteren niet. “We’ll be back like the terminator“, vertelde zanger Pieter Both. Na twaalf jaar muziek maken is het tijd voor een break. In september sluit de Chop Shop zijn deuren, om anderhalf jaar later weer open te gaan.

But we'll be back like the terminator!

Beef houdt het voor gezien, maar een echt afscheid was het gisteren niet. “We’ll be back like the terminator“, vertelde zanger Pieter Both. Na twaalf jaar muziek maken is het tijd voor een break. In september sluit de chop shop zijn deuren, om anderhalf jaar later weer open te gaan.

De Effenaar is niet uitverkocht, maar toch heerlijk druk. Zwoele reggaesounds klinken door de speakers, maar het publiek wacht duidelijk op Beef. Als de heren op het podium verschijnen barst het gejoel los. De stemming zit er vanaf de eerste minuut in, de hele Effenaar danst mee op de klanken van Beef ‘are gonna wreck it’! En ze ‘wreckten’ de boel, hit na hit passeert de revue. Zanger Pieter trok er zelfs speciaal zijn oude Jersey voor uit de kast!

Alle nummers zijn herkenbaar, van Cashin' The Money, The Original tot aan Richman: ook de oudere nummers en de 'solo'-nummers van ‘Irie’ Abraham flitsen voorbij. Met name het opzwepende Ganja Gun scoort opvallend goed bij de Effenaar. Net als de Bob Marley medley, die wordt gespeeld en bijgestaan door de Special Request Horns... drie vette blaassolo's volgen tijdens hun acties en het publiek blijft meedeinen. Luidkeels worden de songs van reggaemeester Bob Marley meegezongen, van Three Little Birds tot aan Redemption Song. Deze reggae en ska 'chansons', zoals Pieter ze altijd liefkozend noemt, zorgen ervoor dat de chopshop al twaalf jaar overeind blijft.

Late Night Sessions en Flexodus kondigen het einde van de set aan. Maar met een uurtje spelen neemt de Effenaar geen genoegen. Als Beef van plan is het podium te verlaten en de laatste verzoekjes mogen worden ingediend, klinkt er al “we want more” door de zaal. En natuurlijk komen de heren terug. En wat nou? Afscheidsshow? Nee hoor, ze gaan er maar anderhalf jaar tussen uit. Beef beklimt uiteindelijk nogmaals het podium voor een grote toegift, Memory Fast Forward en Last Rudy Standing zorgen ervoor dat de menigte nog een keer goed kan losgaan. Dan is het echt afgelopen en de stilte die valt, zal nog anderhalf jaar aanhouden.

Beef afscheidsshow gezien vrijdag 12 juni in de Effenaar

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven