Rock for Heroes bij vlagen interessant Rock for Heroes bij vlagen interessant

Noyalty als hoogtepunt; The Spades maar flets

, Tekst: Niels van den Dungen & Leon Versmissen/ Fotografie: Casper Pennings

Rock for Heroes bij vlagen interessant

Noyalty als hoogtepunt; The Spades maar flets

Tekst: Niels van den Dungen & Leon Versmissen/ Fotografie: Casper Pennings ,

Stichting Heldendag, Jongerencentrum Dynamo en Stichting PopEi sloegen de handen ineen en kwamen met een benefietfestival: Rock for Heroes. De volledige opbrengst van het festival zou gaan naar stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en stichting Heldendag (zet zich in om chronisch zieke kinderen voor een dag in het zonnetje te zetten). Een korte blik op de line-up liet al snel zien dat het hier om een thuiswedstrijd zou gaan met veel bands uit Eindhoven

Noyalty als hoogtepunt; The Spades maar flets

Met 75 kaarten in de voorverkoop krijg je niet bepaald een fijn gevoel in je onderbuik als organisatie. Zeker niet als je alle mogelijke ruimtes hebt opengegooid, een mooi vol programma hebt en zelfs Dikke Dennis erbij is. Vanavond varieerde het programma van vrij stevige punk tot zelfs dansbare muziek van o.a. Screaming Mimi’s en The Longmen. Om te beginnen de hoofdact van vanavond: The Spades!

The Spades
Van origine is the Spades een vrij harde punkband, maar sinds de nieuwe formatie is het een stuk meer richting rock n’ roll gegaan. Vorig jaar kwam het album ‘Above The Law & Below The Belt’ uit. De titel geeft wel wat hints naar het punkrockverleden van zanger Denvis. Het optreden zelf is helaas wat minder wild. Zeg maar gerust dodelijk saai met een halfvolle zaal. Zelfs nadat Denvis aan het publiek vraagt of ze nog een nummertje willen blijft het akelig stil. Het optreden verloopt verder vlekkeloos, maar bijster boeiend is het niet wanneer een rock n’ roll band voor een publiek staat dat nog tammer is dan een duif op de Dam.

The Jacks
The Jacks is een bandje bestaande uit drie vrouwen (gitaar, zang en bas) en een mannelijke drummer. Terwijl de bassist er wat geinige ‘grooves’ uitknalt soleert de gitarist er fijn op door. Over het algemeen blijft de band in de blues kant hangen en weet met de jazzy zangeres een leuke sfeer te creëren.

Emotional Elvis
Emotional Elvis omschrijft zichzelf als muzikale kameleon; een metafoor waarmee ze willen zeggen van alle markten thuis te zijn. De band moet door zijn brede opzet wel wat inleveren, de afzonderlijke nummers klinken nooit echt goed. Het is leuk dat de zanger met een stem vervormer speelt en dat er af en toe hiphopbeats uit de speakers knallen, wat de toevoegde waarde van al die ‘extra’s’ zijn vraag ik me toch af. Snel door naar Noyalty.

Noyalty
Noyalty heeft zich in een paar jaar tijd goed op de kaart weten te zetten in de Eindhovense muziekscene. In wereldstad Uden hebben ze zelfs in het voorprogramma gestaan van Death by Stereo uit Orange County (wat alles behalve upperclass mietjes zijn). Noyalty brengt een geweldig energiek optreden waar zelfs plaats was voor enige zelfrelativering in de vorm van een covertje van Rowwen Heze’s ‘Bestel Mar’. De veranderingen in de band (andere bassist, zanger weg) lijken enkel een positieve invloed te hebben. De nieuwe bassist lijkt een stuk beter bij de band te passen en geen moment heb ik de ‘clean vocals’ gemist.

The Longmen
Als Hank Long (U-Man kon helaas wegens omstandigheden niet aanwezig zijn) achter de draaitafels kruipt is het inmiddels gedaan met de avond. De nog aanwezige bezoekers wagen voorzichtig een dansje in een praktisch lege zaal. Na Hank Long staan er nog dj’s gepland van Zodiak Commune, al ben ik benieuwd hoeveel bezoekers die hebben getrokken. Ikzelf ga maar ’s proberen mijn fiets te vinden met mijn dronken kop.

The Risque
De recensie van de cd van The Risque en de tracks op hun Myspace hadden mij nieuwsgierig gemaakt naar dit bandje. Het frisse afwisselende geluid van het album werd echter bij lange na niet gehaald live, waardoor het geheel tegen verwachting in niet ontsteeg boven het niveau van een standaard rockbandje. Misschien dat het aantal bezoekers dat niet boven de 50 kwam hier nog een bijdrage aan leverde.

Rock for Heroes gezien zaterdag 13 juni in Jongerencentrum Dynamo Eindhoven

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven