Now this is what you asked for and this is what you’ll get! Now this is what you asked for and this is what you’ll get!

Monster Magnet in de Effenaar

, Tekst: Leon Versmissen/Fotografie: Paul Verhagen

Now this is what you asked for and this is what you’ll get!

Monster Magnet in de Effenaar

Tekst: Leon Versmissen/Fotografie: Paul Verhagen ,

Voor de stoner en spacerock liefhebbers is het deze avond genieten in de Effenaar. In een ruim anderhalf uur durend retrospectief ligt de nadruk vooral op de jaren ’90. Het laatste album ‘4-Way Diablo’ uit 2007 wordt zelfs helemaal overgeslagen. Geen haan die er naar kraait, zo meldt Monster Magnet in 'Third Alternative': 'Now this is what you asked for and this is what you’ll get!'

Monster Magnet in de Effenaar

Het Belgische Creature with The Atom Brain heeft de taak het Eindhovense publiek op te warmen, maar slaagt daar (helaas) maar ten dele in. Omkwart over negen komt Monster Magnet het podium op. Frontman Dave Wyndorf lijkt oprecht te genieten van de vele fans die 'zijn' Monster Magnet na jaren van tegenspoed nog steeds niet zijn vergeten. Ondanks dit onuitputtelijke enthousiasme duurt het toch nog enkele nummers voordat de Effenaar loskomt. Als de hit ‘Powertrip’voorbij komt gaan de laatste remmen los en wordt het refrein luidkeels meegeschreeuwd :’I Never Gonna Work Another Day In My Life’.

De toon is gezet en de combinatie van bier, vloeistofdia’s en projecties maakt het feestje compleet. Het vertrouwde gitaarspel van Ed Mundell, naast Dave Wyndorf het enige originele bandlid, zweept het publiek verder op. Als ervaren entertainers wordt de set langzaam naar zijn hoogtepunt gevoerd en met de hits ‘Negasonic Teenage Warhead’ en ‘Spacelord’ explodeert de Effenaar. Daarna neemt de band afscheid. Het publiek kent het spelletje en wachtend op de onvermijdelijke toegift, wordt nog snel een tray pils en een spa-tje voor de bob gehaald.

De toegift  heeft geen verrassingen en gaat verder waar het concert was opgehouden. Nog twee nummers worden gespeeld alvorens de onvermijdelijke uitsmijter ‘Spine of God’ in een lang uitgesponnen versie het concert afsluit. Een heerlijk avondje herinneringen ophalen aan de jaren ’90.

Monster Magnet gezien 18 juni in de Effenaar.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven