Nieuw underground initiatief met diepere betekenis Nieuw underground initiatief met diepere betekenis

FYWFE schudt de boel eens flink wakker

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Nieuw underground initiatief met diepere betekenis

FYWFE schudt de boel eens flink wakker

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Fuck You We’re From Eindhoven. Deze rebelse tekst vind je normaliter alleen maar op de Oosttribune van het PSV stadion. Meestal vind je in de omgeving van een shirt met dergelijke bedrukking ook wel een exemplaar waarop staat: ‘No one likes us but we don’t care’. Dit keer kwam ik de tekst echter tegen als naam voor een outdoor dancefeest. En wat voor een feest. 3VOOR12/Eindhoven ging op onderzoek uit.

FYWFE schudt de boel eens flink wakker

Sinds een aantal weken is er een nieuwe site online beheerd vanuit het nergens door niemand, zo lijkt het wel. De site draagt de rebelse naam ‘Fuck You We’re From Eindhoven’ en kondigt simpel doch doeltreffend een feestje aan. Handig hoor ik u denken: maar is dit wereldschokkend nieuws? Op zich niet, maar wie de site beter bekijkt moet tot de conclusie komen dat er wellicht iets speciaals op stapel staat.

Wie het adres al eens heeft ingetikt ziet een berg namen waar je stil van wordt. Een oneindige lijst van dj’s en live-acts pronken fier op dit digitale affiche. Alle namen komen zonder uitzondering uit Eindhoven of hebben een verleden in de stad; zo’n zeventig in totaal. Toegang = gratis! Een unieke verzameling van diverse partijen die je normaliter niet snel op één affiche zult vinden.

Een tekst op Partyflock leert dat het een initiatief is tegen verschraling van het aanbod. Aanmelding op de mailinglijst biedt echter weinig soelaas betreffende concretere informatie. Wellicht omdat ’t uit de undergound hoek komt? Komt uw razende 3VOOR12 reporter achter meer nieuwtjes, dan leest u ze natuurlijk op deze website als eerste!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven