Muziekcentrum Frits Philips en de Effenaar halen kwalitatieve popmuziek naar Eindhoven Muziekcentrum Frits Philips en de Effenaar halen kwalitatieve popmuziek naar Eindhoven

Steve Earle en Alela Diane komen naar Eindhoven

, Tekst: Sanne Reiniers

Muziekcentrum Frits Philips en de Effenaar halen kwalitatieve popmuziek naar Eindhoven

Steve Earle en Alela Diane komen naar Eindhoven

Tekst: Sanne Reiniers ,

Onder de naam A Close Encounter With… brengen de Eindhovense podia Muziekcentrum Frits Philips en de Effenaar een reeks exclusieve, seated concerten voor liefhebbers van kwalitatieve luisterpop. Intieme concerten met unieke artiesten, de eerste namen in deze reeks zijn Alela Diane op 23 september en Steve Earle op 19 november.

Steve Earle en Alela Diane komen naar Eindhoven

Muziekcentrum Frits Philips en de Effenaar organiseerden reeds eerder gezamenlijk concerten zoals Tindersticks, Ane Brun, Teitur & Olafur Arnalds en Antony & The Johnsons. Om deze bijzondere shows ook voor publiek als samenwerkingsverband herkenbaar te maken is de titel A Close Encounter With… geïntroduceerd. A Close Encounter With... Alela Diane zal een avond worden met vol prachtige, melancholische folkliedjes. De nog maar drieëntwintigjarige Amerikaanse zangeres en songschrijver heeft een herkenbaar, puur en bezwerend stemgeluid. Waar haar debuut 'A Pirate's Gospel' nog redelijk onopgemerkt bleef in Europa, wordt haar laatste album ‘To Be Still’ alom geprezen. Alela Diane is letterlijk en figuurlijk een natuurtalent. De natuur speelt een belangrijke rol in haar muzikale carrière. Ze schrijft er teksten over, knutselt haar albumhoezen zelf in elkaar en deed inspiratie op tijdens haar verblijf in een blokhut in Nevada. A Close Encounter With... Steve Earle brengt tevens melancholie, maar met een scherp randje. Niet alleen muzikaal, maar ook tekstueel, zijn songs zijn niet zelden voorzien van een politieke statement. Altcountry legende Steve Earle debuteerde in 1986 met het succesvolle ‘Guitar Town’ en produceerde na een periode van drugsverslaving en gevangenschap een aantal gelouterde platen. Nu is er ‘Townes’, het indrukwekkende eerbetoon aan zijn grootste inspiratiebron en collega-countryzanger Townes Van Zandt.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven