Het enige wat Hollandse Nieuwe Turk wil is succes Het enige wat Hollandse Nieuwe Turk wil is succes

Via een album en nog meer hoofdrollen naar een eigen talkshow

, Marijke Ursem

Het enige wat Hollandse Nieuwe Turk wil is succes

Via een album en nog meer hoofdrollen naar een eigen talkshow

Marijke Ursem ,

Vorig jaar stapte Turk uit De Grote Prijs nadat er gespeculeerd werd dat het doorgestoken kaart was omdat zijn boeker in de jury zat. Hij heeft het achter zich gelaten en gaat op eigen kracht op zoek naar zijn gedroomde succes. “Ik wou meedoen aan de grote prijs, maar de boy is te groot, de boy is nice”, spit hij in Dubbel Check. Deze week is hij Hollandse Nieuwe.

Via een album en nog meer hoofdrollen naar een eigen talkshow

Turk heeft al op heel wat plekken in Europa gewoond maar heeft nu zijn rust gevonden in Amsterdam. Aan zijn eerste album wordt gewerkt, hij speelt de hoofdrol in de nieuwe speelfilm Gangster Boys en hoopt ooit de Nederlandse Jay Leno te worden. Deze week is hij Hollandse Nieuwe.

WIE OF WAT IS TURK?
“Turk is een Turkse jongen van 25 die in Amsterdam woont en die daarvoor ook in Eindhoven, Madrid en Istanbul heeft gewoond. Mijn echte naam is Önder Dogan. Ik heb een internationale opleiding gevolgd en heb de hoofdrol in een nieuwe speelfilm. Daarnaast ben ik samen met FS Green bezig met mijn eerste album: De Kassier – Een Monnie Album. Ik ben ongeveer drie jaar bezig met rappen en doe dat sinds anderhalf jaar in het Nederlands. Nederland zit niet te wachten op een Engelstalige rapper.” 

3VOOR12 OORDEEL: “MET DIE TURKSE PIZZA EP ZETTE TURK STAPPEN. MET DE LP GAAT NEDERLAND PAS ECHT KENNISMAKEN MET EEN BIJZONDERE PERSOONLIJKHEID EN FLOW. MAAR NU GAAT BENNIE BAKLAVA INEENS ACTEREN, WHAT’S UP?”
 
REACTIE:
“Ik ben creatief bezig, we entertain people. Mijn ouders waren ook acteurs, zij hebben in het theater gestaan. En ik kan straks terugkijken op mijn album én een hoofdrol in een film die in alle bioscopen in Nederland heeft gedraaid. Er is zelfs een poster waar mijn hoofd groot op staat. Dat is toch een beautiful thing?”

KEUZES:

YES-R OF BEAU?
“Yes-R, dat is mijn boy.”

KEITJE OF EINDJE?
“Eindje for live, 040! Voor Keitje heb ik ook heel veel liefde maar ik kom uit Eindje, dus die komt altijd boven elke stad in Nederland.”

DE GROTE PRIJS WINNEN IN EEN HERKANSING OF GEWOON OP EIGEN KRACHT?
“Ik  wou meedoen aan de grote prijs, maar de boy is te groot ja, de boy is nice.”

WAT HOOP JE ERMEE TE BEREIKEN? WAT STREEF JE NA?
“Ik wil succes. Ik wil meer films maken en mijn eigen talkshow. Niet als de nieuwe Oprah, maar meer als de Nederlandse Jay Leno. De betere Jensen, dat zal niet zo heel moeilijk zijn. Ik wil dat de stappen die ik maak geschiedenis schrijven.”

HEB JE EEN ROUTE VOOR JEZELF UITGESTIPPELD? WAT IS HET PLAN?
“Op dit moment ben ik in Nederland en ga hier mijn plaat uitbrengen. Dat zal denk ik rond het uitkomen van de film zijn. Daarna zie ik wel verder, ik sta voor alles open. Als ik een leuk aanbod krijg vanuit Istanbul, een paleisje met mooie vrouwen bijvoorbeeld, dan zeg ik daar geen nee tegen. Dat is niet netjes.”

WAAROM MOET IEDEREEN TURK GAAN HOREN?
“Wie zou niet Keyser, Murda en Fle Dollah op een podium willen zien? Noah’s Ark baby! Onze shows zijn altijd gezellig. En wanneer? Mensen moeten even op de website van Noah’s Ark kijken, daar staan alle agenda’s op.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven